Jij kan de nieuwe nachtburgemeester van Amsterdam worden

Heb je affiniteit met het Amsterdamse nachtleven? Dan is het misschien tijd om je verkiesbaar te stellen.

nachtburgemeester Amsterdam

Na twee termijnen draagt Mirik Milan het voorzitterschap van Stichting N8BM A'Dam over aan een ander. Sinds 2003 heeft Amsterdam een nachtburgemeester en in 2014 richtte Mirik de stichting N8BM A'Dam op. Het betreft een betaalde functie (als freelancer) waarin je drie a vier dagen per week bezig bent met innovatie binnen het Amsterdamse nachtleven. De functie is in Nederland zelfs zo goed op de kaart gezet dat grote steden zoals New York, Londen, Tokio, Parijs en Zurich ons voorbeeld volgen. Het Amsterdamse nachtburgemeesterschap is dan ook door The New York Times verkozen tot het meest gevestigde voorbeeld. Niet verkeerd.

@backlink(208773)

'Ik heb afgelopen jaren keihard gewerkt aan de Amsterdamse nacht. Ik geloof dat we belangrijke stappen hebben gezet om het ambt te professionaliseren, zodat kennis behouden blijft en mijn opvolger een vliegende start kan maken. Ik ga aan de slag als een internationale ‘nachtleven consultant’, maar ik blijf altijd een trouwe supporter van de stichting,' aldus Mirik Milan.

De stichting is onderdeel van het expertteam van de burgemeester, en maakt zich hard voor maatschappelijke kwesties  als gentrification en exclusiviteit. Daarnaast hebben de Amsterdammers het 24-uursbeleid en het nieuwe festivalbeleid aan de nachtburgemeester te danken. 

Interesse in de baan? Dan moet je op de website nachtburgermeeste.Amsterdam zijn.