Playboy in gesprek met horeca-eindbaas Yossi Eliyahoo over Mad Fox

MAD FOX, de nieuwste club van de succesvolle zakenman Yossi Eliyahoo, is sinds een paar maanden open en brengt ‘elegante, sexy nachtdieren’ samen in Amsterdam. ‘Hier hunkerde Nederland naar.’

Yossi Eliyahoo

Drie mannen tillen een goudkleurig beeld op de roof topbar van MR PORTER, gelegen in het W Hotel in Amsterdam. Het is een dier, en wie snel kijkt zou zeggen dat het een vos is, verwijzend naar MAD FOX, de extravagante club die onlangs opende in de kelder van het luxe hotel. Yossi Eliyahoo lacht, terwijl hij de jongens vriendschappelijk op de schouders slaat. Nee, nee, geen vos, het is een hert. ‘Mijn 6-jarige dochter houdt van Bambi, daardoor werd ik geïnspireerd,’ verklaart Yossi. Hij is de grote baas van The Entourage Group, waar Amsterdamse hotspots als MOMO, THE BUTCHER (zeven locaties), IZAKAYA (vier locaties), THE DUCHESS en MR PORTER onder vallen. Is er een celeb van internationale allure in Nederland – denk Rihanna, Drake, Lionel Richie – dan is die steevast in één van Yossi's hotspots te vinden.

@backlink(208773)

Ook internationaal zijn zijn ondernemingen mateloos populair met THE BUTCHER in Berlijn en op Ibiza. Afgelopen jaar opende hij nog IZAKAYA in Hamburg, Ibiza en München. Milaan staat voor 2020 op de agenda. ‘Stijlvol toch, dat hertje?’ Hij tikt ertegenaan met zijn vinger, waar een ring met een zwarte steen aan prijkt. Een grijns. ‘Misschien is deze onschuldige Bambi wel het tegenovergestelde van wat er hier underground gebeurt.’ MAD FOX club is Yossi’s nieuwste aanwinst in Amsterdam. De club is gebaseerd op extreem luxe high-end clubs die steden als Londen en New York kenmerken. ‘Hier kun je uitgaan op een internationale manier,’ zegt Yossi. Dat betekent: intiem, exclusief, in een mysterieuze sfeer.

Yossi gaat zitten in de lounge van MR PORTER, neemt een slok van zijn espresso. Om zijn pols prijkt een Rolex. ‘De club brengt stijlvolle nachtdieren samen. Daarom ook de naam MAD FOX. De vos is een wezen van de nacht. Sexy, elegant, een jager in het donker.’ De naam bedacht hij zelf. Ging niet over een nacht ijs – zo zit Yossi niet in elkaar. ‘Alles wat ik bedenk, bij iedere club, restaurant of concept, daar staan we bij stil. Het zit in de details. Mijn team en ik, wij doen niets zomaar. Deze stoelen waar we op zitten, de koffiekopjes, de kunst aan de muur: álles moet bijdragen aan wat het concept moet uitstralen.’

@backlink(208801)

Extravagantie

De naam van zijn nieuwe club moest dan ook in één keer weggeven wat klanten konden verwachten: gekte, extravagantie, sexappeal. ‘Wie ‘MAD FOX’ hoort, denkt: this is gonna be crazy.’ En geloof Yossi op z’n grote bruine ogen: dat wordt het. De undergroundclub heeft geen ramen – what happens in de MF, stays in de MF – en biedt volgens Yossi high end service met sexy ‘foxes’ die in hun mooiste outfit op de hoogste hakken de exclusiefste champagnes aanbieden en schenken.

Lees het hele verhaal van Mad Fox in de Playboy die nu in de winkel ligt en op Blendle, en check dan meteen de super sexy fotoshoot die we met Playmate van het Jaar Sabina Toet in de Mad Fox hadden.