In deze dandy der auto's kun je komend jaar eindelijk rijden

Laat je niet van de wijs brengen door het vintage uiterlijk, de Morgan EV3 is een volledig elektrische auto waar jij maar wat graag in wil rijden.

morgan ev3

Ooit gehoord van de Morgan EV3? Nee? Tijd om even goed naar de foto's te kijken dan want hoewel het niet bepaald een conventionele wagen is die je iedere middag om vijf uur in de spits op de A10 tegenkomt is het wel een kar die wij maar wat graag in het straatbeeld iets vaker willen zien. En waar we nog veel liever zelf gebruik van maken. 

@backlink(208823)

Morgan zal de eerste EV3 in 2018 eindelijk in productie nemen. Laat het vintage uiterlijk je niet van de wijs brengen, het betreft een elektrische wagen die snel, betrouwbaar en heel erg vet is. 

Autobouwer Morgan en warenhuis Selfridges vinden beide hun geboortejaar in 1909. Nu meer dan 100 jaar later zijn beide iconische Britse bedrijven bijeengekomen voor een samenwerking die de ultieme Britse gentleman's kar heeft voortgebracht: de Selfridges X Morgan EV3 UK 1909.

Deze dandy der automerken met achterwiel aandrijving krijg je met een 21KWH lithium batterij en een 34.8 kw elektronische motor. Het geheel weegt minder dan vijfhonderd kilo en heeft een bereik van bijna 250 kilometer. In het derde kwartaal van 2018 zullen de auto's eindelijk gemaakt worden in de UK. Tijd om een offerte aan te vragen. 

Zie hier de aankondigingsvideo van afgelopen jaar.