Onderzoek toont dat 70% van de mannelijke aantrekkingskracht bestaat uit deze eigenschap

Een heersende theorie over de mannelijke aantrekkingskracht werd ontkracht door deze studie.

onderzoek aantrekkingskracht man

Sociale wetenschappers hebben een heersende hypothese over de aantrekkelijkheid van het mannelijk lichaam. Zo zou er een ''sweetspot'' zijn, een ideaal punt, van de hoeveelheid spiermassa een man heeft. Te veel is niet goed, te weinig is niet goed. Deze hypothese staat bekend als de Inverted-U Hypotheses.

@backlink(208923)

Spiermassa kantelpunt

Deze hypothese is gebaseerd op het idee dat vrouwen zo zijn geëvolueerd dat ze zich aangetrokken voelen tot gespierde mannen want voortplanten met deze heren biedt genetische voordelen aan hun nageslacht. Dus, hoe meer spieren je hebt, hoe aantrekkelijker je wordt bevonden door het andere geslacht. Er zou echter een kantelpunt zijn, een punt waarop de man té gespierd en te groot raakt. De reden hiervoor zou zijn dat de mannen dan worden gezien als te intimideren en gevaarlijk. 

Voorgaande onderzoeken

Er zijn onderzoeken geweest die deze hypothese ondersteunden, het probleem met deze studies echter was dat de afbeeldingen die de respondenten te zien kregen computergegenereerd zouden zijn. Dat resulteerde logischerwijs in de vraag of de hypothese ook stand zou houden indien de vrouwen echte mannenlichamen voorgeschoteld zouden krijgen. 

Een nieuwe studie, dat gepubliceerd is in Proceedings of the royal Society, onderzocht dit en de conclusie is dat de hypothese iets meer nuance nodig heeft. Sterker nog, volgens het nieuwe onderzoek blijkt het dat er een regelrecht verband is tussen de waargenomen kracht van de man en de aantrekkingskracht. Met andere woorden, hoe sterker je oogt hoe aantrekkelijker je bent. Zonder een limiet dus. 

Het ideale mannenlichaam

In totaal deden 160 vrouwen van twee universiteiten mee aan het onderzoek. Zeventig procent van de aantrekkingskracht van de man bestond uit de mate van kracht dat hij uitstraalde. Mannelijke aantrekkingskracht zou volgens deze studie dus de grotendeels bepaald worden door hoe sterk je eruit ziet. Let op dat hierbij ook de lengte en het bmi van de man worden geëvalueerd door de dames. De Inverted-U Hypotheses werd in de betreffende studie verworpen. Toch maar die sportschool weer in dus. Zonder limiet, blijven pompen. 

Bron: Playboy VS