Conor McGregor moet mogelijk elf jaar de cel in

De woedeaanval van Conor McGregor, waarbij hij een steekwagen naar een bus gooide, kan een vervelende bijsmaak krijgen. De vechter kan hiervoor elf jaar gevangenisstraf krijgen.

conor mcgregor gevangenis

Cel

McGregor werd dit weekend op borgtocht vrijgelaten. Zijn teamgenoot Dillion Danis betaalde de borgsom van $50.000. Toch betekent dat niet dat hij zich niet meer hoeft te melden bij de rechter, want op 14 juni staat een hoorzitting gepland. De vechter wordt verdacht van geweldpleging en crimineel gedrag en kan daarvoor mogelijk elf jaar cel krijgen volgens de wetten in de staat New York, meldt The Mirror.

@backlink(209509)

Twitter

De Ierse vechter liet voor het eerst na het incident iets van zichzelf horen op social media. Hij plaatste op Twitter een foto met daarbij een bid-emoji. Wat hij met het cryptische bericht bedoelt, blijft gissen, want binnen een half uur deletete hij zijn tweet weer. Hij heeft daarnaast nog niet inhoudelijk gereageerd over wat er precies gebeurde op de parkeerplaats.

Boos

Tijdens een UFC-mediaevenement viel McGregor een bus aan waarop dat moment een aantal vechters inzaten. Doordat hij een steekwagen door het raam gooide, raakten verschillende mensen gewond, waaronder vechter Michael Chiesa. Volgens geruchten was de Ier boos omdat hij zijn wereldtitel verloor, doordat hij te lang niet in actie is gekomen in de UFC. Andere bronnen claimen dat de het trainingsmaatje van de Ier ruzie had met de vechter. Inmiddels is de Rus Khabib Nurmagomedov wereldkampioen lichtgewicht bij UFC. We zijn dan ook benieuwd of we McGregor binnenkort in de kooi terugzien in plaats van de cel.

Bekijk hieronder de beelden van het incident:

Via Panorama.nl