O ja, nu kun je weer wel gewoon drinken zonder dood te gaan

Eerder deze week verscheen overal het bericht dat je hartstikke kapot gaat van drank. Dat mag misschien wel degelijk kunnen maar zo erg als bericht was het allemaal niet.

alcohol onderzoek niet zo erg

Alles en iedereen ging de afgelopen week kapot van de alcohol zo bleek uit een recent onderzoek. Toch lijkt dat nu wel erg mee te vallen. Zo erg is het allemaal niet! En dat is goed nieuws want dat betekent dat je vandaag gewoon nog snel na je werk het terras op kunt duiken. 

@backlink(209605)

Wij gaven al aan dat je prima met een borrel kunt leven en dat het pas vanaf de 100 gram alcohol schadelijk wordt. Houd er dus rekening mee dat je niet meer dan tien glazen per week drinkt. Het liefst verdeeld over de hele week dus niet alles in één keer want dan geef je jouw lever toch weer een aardige opdonder. Dit wist je waarschijnlijk allemaal al want de onderzoeken omtrent dit onderwerp vliegen je links en rechts om de oren.

Desondanks willen we je er op deze zonnige dag even aan herinneren dat je zo gewoon het terras op kunt/moet gaan zonder je druk te maken over jouw gezondheid. Vergeet dat hele onderzoek lekker, er werd veel te overdreven over gesproken. Relaxed.

En nu zijn we even klaar met alcoholgerelateerde onderzoeken. Tijd voor een borrel.