Is de Zeus de mooiste elektrische motor?

Ooit een volledig elektrische motor willen hebben? Als je nog een opmerkelijk ontwerp tussen je benen wilt hebben dan moet je de Zeus nemen.

zeus elektrische motor

Bij Curtiss Motorcycles zijn ze vastberaden om elektrische motoren sexy te maken. Terwijl de strijd tussen brandstofpuristen en futuristen nog hevig woedt moge het duidelijk zijn dat elektrische auto's de standaard worden. Terwijl je daar al vrij veel over hoort, en er ook hele toffe modellen zijn, hoor je er met betrekking tot motoren wat minder over. Curtiss komt echter met de Zeus, een motor die vernoemd is naar een (opper) god die graag met donderschokken smijt. 

@backlink(209833)

De naam zorgt dus al voor aardig grote schoenen om te vullen dus laten we eens kijken waar we eigenlijk mee te maken hebben. Het valt direct op dat er bijna geen details over de motor te vinden zijn. De Zeus wordt 's werelds eerste E-twin motor genoemd wat betekent dat de motor een dual motorsysteem bevat. Een 14-kWh batterij levert het vermogen voor de twee elektromotoren.

De designer geeft aan dat huidige motoren die gebruik maken van een verbrandingsmotor te weinig ruimte voor innovatie hebben. Er zijn wel meerder elektronische motoren op de weg te vinden maar we weten zeker dat geen zo'n opvallend uiterlijk heeft als de Zeus. In 2020 moet de Zeus de weg betreden. We wachten het rustig af.