Zinedine Zidane neemt ontslag als trainer van Real Madrid

De Franse voetbaltrainer Zinedine Zidane heeft besloten om per direct te stoppen bij Real Madrid.

zinedine zidane real madrid ontslag

Persconferentie

Uit het niets kwam de melding dat de Fransman een persconferentie wilde geven. De Spaanse media speculeerden dan ook al volop wat de boodschap van de man van de kopstoot tegen Materazzi zou zijn. Uiteindelijk kondigde hij zijn vertrek aan.

@backlink(209961)

Zidane

Afgelopen zomer verlengde Zidane zijn contract nog tot 2020, maar door het mislopen van de landstitel ontstond er toch kritiek in Madrid. Uiteindelijk wist hij de criticasters de mond te snoeren door voor het derde jaar op rij de Champions League te winnen met Real. Tijdens zijn carrière bij de ‘koninklijken’ won hij naast de Champions League ook een keer de landstitel, twee keer de Europese Supercup en twee maal de Wereldbeker. De trainer kiest er dus voor om op het hoogtepunt van zijn carrière bij de club te stoppen.

Ronaldo

Naast Zidane lijkt Real Madrid mogelijk nog een belangrijke schakel kwijt te raken. Cristiano Ronaldo heeft verwarring gecreëerd over zijn toekomst bij de Spaanse club. Hij zinspeelt mogelijk op een vertrek en gaat daar binnenkort meer duidelijkheid over geven. De speler is vermoedelijk helemaal klaar met het land omdat de Spaanse fiscus €28 miljoen wil vanwege het ontduiken van belasting.