Deze trucjes maken Netflix nog makkelijker

We kijken massaal naar Netflix en we kunnen dan ook niet zonder. Series als Narcos en Stranger Things bingewatchen we tot we er daadwerkelijk bij neervallen. Deze codes maken het voor ons verslaafden een stuk makkelijker.

Deze codes maken voor ons verslaafden een stuk makkelijker.

We moeten het meteen toegeven: wij zijn lui! Als we aan het Netflixen zijn op onze laptop vinden we het al te veel moeite om het touchpad aan te raken. Gelukkig zijn er shortcuts die het kijken naar series op de streamingservice een stuk dragelijker maken. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

Shortcuts

Spatie: pauzeren/afspelen hervatten

Enter: pauzeren/afspelen hervatten

F: volledig scherm

ESC: volledig scherm verlaten

Linker pijltje: tien seconden terug spoelen

Rechter pijltje: tien seconden vooruit spoelen

Pijltje boven: Geluid harder

Pijltje beneden: Geluid zachter

M: Geluid uit

Schift-alt-linker muisknop: Het vergroten of verkleinen van de bitrate om de beeldkwaliteit te verbeteren of te verslechteren vanwege de internetverbinding

Mobiel

Netflix is ook met een nieuwe update gekomen voor mobiele apparaten. Als twee keer drukt aan del linker- of rechterkant van het scherm spoel je tien seconden voor- of achteruit. Je kunt het beeld vergroten door met je vinger naar de buitenkant van het scherm te swipen. Netflix heeft dit goed afgekeken van YouTube en dus is het niet moeilijk.