Bugatti Divo, de hypercar van €5 miljoen

Er komt een nieuwe Bugatti, helaas kun je hem niet kopen. De automakers bouwden er slechts 40.  En deze waren ook nog eens alleen voor bestaande Bugatti-bezitters te koop.

bugatti

Als warme broodjes vlogen de peperdure auto's over de toonbank, ze zijn allemaal al verkocht. Dat de Bugatti Divo twee keer duurder was dan een Chiron – en zelfs langzamer – daar had niemand problemen mee.

En waarom zou je deze auto ook niet kopen (als je het geld had!). Hoe langer je naar deze auto kijkt, hoe sneller je hem in je bezit wilt hebben. Hij kan 0-62 in 2,4 seconden rippen, een maximale snelheid van 380 kilometer per uur halen. Divo heeft dankzij een vin en een 23% grotere spoiler dan op de Chiron - meer neerwaartse druk en extra g-krachten in bochten: vandaar de lijfspreuk 'made for corners'.

Met de komst van deze Divo zijn er nu drie varianten van de Chiron: het originele model, de Chiron Sport, en nu  de exclusieve Divo. De Bugatti Divo is vernoemd naar de Franse coureur Albert Divo. Hij won voor Bugatti eind jaren twintig twee keer de Targa Florio, een autorace voor sportwagens.

Kopers moeten nog even wachten op hun auto, de eerste klanten krijgen volgend jaar pas hun exemplaren – als Bugatti zijn 110e verjaardag viert. 

Gelukkig kan je deze Bugatti van Lego, wel nog kopen.