Deze films MOET je checken in november

De winter nadert (en nu echt!). Tijd om het zonnige terras in te ruilen voor een warme bioscoop. Playboy selecteert de leukste films die in november uitkomen.

Deze films moet je checken in november

REPLICAS

Neurowetenschapper William experimenteert met het klonen van mensen. Wanneer zijn vrouw Mona en hun drie kinderen omkomen bij een gruwelijk auto-ongeluk twijfelt hij geen moment: met hulp van collega-wetenschapper én beste vriend Ed brengt William zijn geliefden weer tot leven. Mona en de kinderen zijn echter niet op de hoogte van het ongeluk en hun ‘tweede leven’. Wanneer zijn experiment door de autoriteiten niet onopgemerkt blijft gaat William steeds verder om zijn gezin bij zich te houden. Replicas is te zien vanaf 8 november.

 

CREED II

Het leven is voor Adonis Creed een evenwichtsoefening geworden. Balancerend tussen persoonlijke verplichtingen en zijn volgende gevecht, maakt hij zich klaar voor de grootste uitdaging van zijn leven. Zijn volgende tegenstander heeft vanuit het verleden nog banden met zijn familie, wat zijn drang naar het winnen van deze strijd in de ring alleen maar versterkt. Rocky Balboa bevindt zich continu aan zijn zijde en samen confronteren zij hun gedeelde nalatenschap. Ze vragen zich af wat werkelijk de moeite waard is om voor te vechten en ontdekken dat niets belangrijker is dan familie. Creed II gaat over teruggaan naar de basis, waarom je in eerste instantie kampioen werd en dat waar je ook naartoe zal gaan, je niet kunt ontsnappen aan je verleden. Creed II is te zien vanaf 29 november.

 

WIDOWS

Van de Oscar winnende regisseur Steve McQueen (12 Years a Slave) en co-schrijver en bestsellerauteur Gillian Flynn (Gone Girl), komt een zinderende, moderne thriller over misdaad, passie en corruptie. Widows is het verhaal over vier vrouwen die niets met elkaar gemeen hebben behalve een schuld die is achtergelaten door criminele activiteiten van hun overleden echtgenoten. Daarom nemen ze nu hun lot in eigen handen en zweren samen om een toekomst te smeden op hun eigen voorwaarden. Widows is te zien vanaf 22 november.

OVERLORD

Op de vooravond van D-Day, worden Amerikaanse paratroepen achter vijandelijke linies gedropt om een missie uit te voeren die van cruciaal belang is voor het slagen van de invasie. Maar terwijl ze hun doelwit naderen, realiseren ze zich dat er meer aan de hand is in dit door Nazi’s bezette dorpje, dan een eenvoudige militaire operatie. Al snel nemen ze het op tegen bovennatuurlijke krachten, voortkomend uit een Nazi-experiment. Overlord is te zien vanaf 8 november.

 

Leave no trace

Een 13-jarig meisje woont met haar vader in Forest Park, een enorm natuurreservaat in Portland, Oregon, Ze wonen daar in een grot, met alle behoeften. Eens per week gaan ze naar een winkel en dan keren ze weer terug naar hun grot. Maar dan ontdekt een hardloper hen en ontstaan er problemen. Leave no trace is te zien vanaf 8 november.

 

Robin Hood

Robin Hood keert terug van de kruistochten en ontdekt dat Sherwood Forest nu een corrupte bende geworden is. Hij besluit samen te werken met een bandietenbende, om de boel recht te zetten. Robin Hood verschijnt vanaf 22 november.