Het perfecte T-shirt: tips van Suitable herenmode

Enkele aandachtspunten die je in het achterhoofd kunt houden wanneer je weer eens nieuwe T-shirts nodig hebt. Je zult nooit meer hetzelfde tegen T-shirts aankijken! 

t-shirt

Het T-shirt is een onmisbaar kledingstuk in onze dagelijkse levens. Hoe gemakkelijk is het om een T-shirt uit de kast te trekken voor een luie zondag thuis of een zomers dagje uit? Toch is het verkeerd om te denken dat het niet veel uitmaakt welk shirt je aantrekt. Er is namelijk een verrassende diversiteit aan maten, fits en pasvormen te ontdekken. In dit artikel staan we stil bij enkele aandachtspunten die je in het achterhoofd kunt houden wanneer je weer eens nieuwe T-shirts nodig hebt. Je zult nooit meer hetzelfde tegen T-shirts aankijken!

1. Ken je maat

Als eerste is het belangrijk om bij de basis te beginnen: je eigen lichaamsmaten. Natuurlijk heb je wel een inschatting van welke maten bij je passen, maar een precieze maat is veel handiger. Hiervoor hoef je niet naar een kleermaker toe, je hebt alleen maar een flexibel meetlint nodig. Meet de omtrek van je borst rondom het breedste punt (net boven je tepels) en de afstand tussen de uiteinden van je schouders. Bovendien is het verstandig om de lengte te bepalen door het lint aan de onderkant van je nek te plaatsen tot aan waar je wilt dat het shirt eindigt. Deze maten kun je vervolgens gebruiken om de maattabellen van specifieke merken en winkels te gebruiken. T-shirts kunnen qua maatvoering namelijk van elkaar verschillen.

2. Houd rekening met je lichaamsvorm

Voordat je overgaat tot het kiezen van een geschikte pasvorm, is het handig om te weten wat voor postuur je hebt. Dit heeft namelijk invloed op hoe het T-shirt zal vallen. Een gespierd figuur heeft over het algemeen brede schouders en armen met een smalle taille. Dit is het tegenovergestelde van iemand met een lang postuur, dat wordt gekenmerkt door smalle heupen en schouders. Bovendien heb je mannen met een stevig lichaam met bredere heupen, een grotere tailleomvang in combinatie met slanke armen en schouders. Houd je niet te veel vast aan deze categorieën, ieder lichaam is namelijk anders. Door hier rekening mee te houden voorkom je dat je T-shirts kiest die onverzorgd of ongepast overkomen.

3. Varieer in halslijnen

De halslijn van een T-shirt heeft invloed op de uitstraling van je outfit. De O-hals is een klassieke hals waarmee je altijd een verzorgde indruk maakt. Een V-hals daarentegen is geschikt voor meer verkoeling tijdens de zomer, maar ook om het shirt onzichtbaar onder een overhemd te dragen. Dit is vooral het geval met een diepe V-hals of een brede O-hals. Zeker in een zakelijke setting geeft het je extra warmte zonder dat het onprofessioneel overkomt. Ga je voor een nonchalante look, dan zijn T-shirts met een knoopsluiting een goede keuze. Ook hier is het een kwestie van verschillende stijlen uitproberen om te kijken wat het beste bij je past. Houd ook rekening met de gelegenheden waarvoor je de T-shirts gaat dragen.

4. Probeer verschillende stoffen

Het overgrote deel van de T-shirts zijn gemaakt van katoen. Deze stof is stevig, makkelijk schoon te maken en ademend waardoor ze het hele jaar comfortabel kan dragen. Bovendien heb je steeds meer T-shirts gemaakt van biologisch katoen. Er zit geen verschil in kwaliteit, maar het is wel beter voor mens en planeet. Daarnaast loont het om te kijken naar andere materialen. Effen T-shirts van bamboe zijn de laatste jaren populair geworden. Deze T-shirts zijn geschikt als onderlaag en als zelfstandig kledingstuk. Bamboe voelt erg zacht aan en voert vocht efficiënt af waardoor je niet snel last hebt van nare luchtjes. Bovendien is bamboe hypoallergeen waardoor het geschikt is voor mannen met een gevoelige huid of allergieën.

5. Tips voor online bestellingen

  1. Lees reviews van klanten voordat je een bestelling plaatst.
  2. Vertrouw niet blind op maat en pasvorm, pas al je T-shirts voordat je de kaartjes ervan af haalt.
  3. Controleer de retourvoorwaarden van de webshop om verrassingen te voorkomen.

Het vinden van het perfecte T-shirt kan even duren, maar met deze gids ben je in ieder geval goed op weg. Zo is het verstandig rekening te houden met je lichaamsbouw en gewenste uitstraling. Om dit te bereiken kun je experimenteren met verschillende halslijnen en materialen. Probeer verschillende merken, stijlen en kleuren uit totdat je degene vindt die echt bij je past. En vergeet niet dat jouw persoonlijke voorkeur het belangrijkst is, dus vertrouw hierin ook op je eigen smaak en gevoel.

Style
  • DigitalRise
  • Suitable herenmode