Gaat rentree Conor McGregor wel door? UFC-planning zaait twijfel

Conor McGregor zou begin 2020 zijn rentree in de ring maken. Maar dat begint steeds dichterbij te komen, en de UFC heeft nog niks bekendgemaakt.

Twijfels over rentree Conor McGregor

Rentree

Conor McGregor kondigde in maart aan met pensioen te gaan, om daar afgelopen oktober weer op terug te komen. Dat verbaast ons niks, het is namelijk niet de eerste keer: ditzelfde scenario speelde zich in 2016 ook al eens af, alleen stond hij toen binnen vier maanden alweer in de ring. Wat ons wél verbaast is dat hij in oktober al heel stellig de datum van zijn eerste gevecht noemde. Want de UFC lijkt daar anders over te denken.

18 januari

McGregor gaf in oktober tijdens een persconferentie in Rusland aan dat hij op 18 januari in Las Vegas zijn rentree zou gaan maken. "De datum staat nu vast en het maakt me niet uit wie mijn tegenstander zal zijn." Maar die tegenstander, die is er nog niet. En het evenement ook niet.

Het enige evenement dat er op 18 januari door de UFC gepland staat is Fight Night. Een relatief klein evenement, waarvoor de headliners al bekend zijn. Je zou McGregor eerder verwachten op een groot evenement als UFC 246, maar dat staat pas voor 9 februari gepland. In Houston, Texas, en dus niet in Vegas.

Op losse schroeven?

De grote vraag is dus: gaat die rentree van McGregor er wel komen? En zo ja: waar? Zijn manager geeft aan dat er op dit moment gesprekken lopen die 'in de laatste fase' zitten. Het zou dus kunnen zijn dat er een extra gevecht aan wordt gekondigd, maar zoals het er nu uitziet zijn er bij de UFC nog geen concrete plannen om hem in januari al in de ring te krijgen.

Iets waar de 31-jarige Ier, die al sinds oktober 2018 niet gevochten heeft, ongetwijfeld niet op hoopte toen hij zijn 'droomrentree' aankondigde. Wordt vervolgd...

Entertainment
  • BSR Agency