Lord of the Rings zoekt lelijkerds om orc te spelen

Altijd al in een grote Hollywoodproductie als Lord of the Rings willen spelen? Dit is je kans! Enige voorwaarde: je mag vooral niet te mooi zijn.

lord-of-the-rings-zoekt-lelijkerds

Lord of the Rings

Amazon is namelijk voor hun op handen zijnde Lord of the Rings-serie op zoek naar acteurs die het goed zouden doen als kobold of orc. Lelijkerds dus. Of nou ja, zij omschrijven het als 'iemand met een karakteristiek gezicht'. Maar ik denk dat we wel kunnen raden wat ze daarmee bedoelen... Ik bedoel: je gaat een orc spelen. We hoeven er geen doekjes om te winden.

Vergoeding

Dus, heb jij (of je beste vriend?) een gezicht als een grindtegel? Cashen maar!

Je krijgt namelijk omgerekend zo'n 175 euro per dag (plus eten en drinken) om een beetje overtuigend een orc neer te zetten. Slim bedacht wel, want Amazon betaalde een slordige 220 miljoen euro voor de serierechten. Dan loont het om je monsters gewoon door 'karakteristieke gezichten' te laten spelen, in plaats van knappe acteurs urenlang in de grime te zetten. Scheelt een hoop geld. 

Niet naast de deur

Enige nadeel? De opnames zijn (net zoals die van de films) in Nieuw-Zeeland. Je moet dus wel ofwel daar wonen, of de wens hebben om er te gaan wonen. Tsja. 

Mocht je dat nou allemaal geen probleem vinden maar ben je gewoon niet lelijk genoeg? Niet getreurd: ze zoeken ook mensen kleiner dan 1.50m of langer dan 1.82m, ontzéttend behaarde mensen (maar dan ook echt van het kaliber rugtapijt) of natuurlijke roodharigen in alle soorten en maten. 

Wie van je vrienden moet dit weten?

Humor
  • Panorama
  • BSR Agency