Serie 'Baantjer: het begin' vanaf vandaag op Videoland

Vanaf vandaag is de serie 'Baantjer: het begin' te zien op Videoland, waarin Waldemar Torenstra als een jonge Jurre de Cock de misdaad in het grimmige Amsterdam van de jaren '80 te lijf gaat.

Nieuwe serie 'Baantjer: het begin' vanaf vandaag te zien op Videoland

'De Cock, met cee-oo-cee-kaa'.. Fans van Baantjer zullen deze uitspraak onmiddellijk herkennen. En kunnen hun hart ophalen: de nieuwe serie 'Baantjer: het begin' staat vanaf vandaag op Videoland!

Film gaat verder

Na de speelfilm, waarin een jonge Jurre de Cock (in de originele Baantjer-serie gespeeld door de in 2012 overleden acteur Piet Römer, nu door Waldemar Torenstra) in het Amsterdam van de jaren '80 een aanslag op de koningin moet voorkomen, is er nu een 8-delige serie gemaakt.

De serie gaat verder in op wat de film ons al liet zien: de georganiseerde misdaad rukte in de tachtiger jaren op in Amsterdam, net als de krakersbeweging. Amsterdam was rauw en hard, en de rellen en demonstraties zorgden voor een grimmige sfeer. Regisseur Arne Toonen maakte zijn serie tegen deze achtergrond, en wil de kijker meenemen in hoe het er toen aan toe ging op bureau Warmoesstraat.

Castleden

We zien oude bekenden uit de film: uiteraard Waldemar als De Cock, maar ook Tygo Gernandt als de ras-Amsterdammer Tonnie Montijn, Fedja van Huêt als criminele pandjesbaas Bob Donkers en Robert Hoog als zijn meedogenloze handlanger, Siem Looder.

Maar in de serie is ook ruimte voor nieuwe gezichten, én verhaallijnen. Zo krijgt De Cock een nieuwe partner, de vanuit de Bijlmer overgeplaatste Andy Ruiter. Samen ontdekken ze een criminele samenzwering, die onderdeel is van iets veel groters... Benieuwd? De serie van vanaf vandaag beschikbaar op Videoland.