Model zamelt half miljoen in voor bosbranden Australië met naaktfoto's

Een Amerikaans model heeft een wel heel bijzondere inzamelingsactie gestart: naaktfoto's in ruil voor donaties.

Model zamelt half miljoen in voor bosbranden Australië met naaktfoto's

Kaylen Ward (20) is een naaktmodel en influencer uit Californië. Toen ze hoorde over de bosbranden in Australië besloot ze via Twitter een inzamelingsactie te starten: iedereen die minstens 10 dollar zou doneren aan één van de Australische hulporganisaties, zou een naaktfoto van haar krijgen.

The Naked Philanthropist

Ze is op Twitter actief onder de naam 'The Naked Philanthropist'. En waar zij dacht maximaal 1000 dollar op te kunnen halen, is er inmiddels al duizenden keren gehoor gegeven aan haar oproep. Haar actie heeft namelijk al meer dan een half miljoen euro opgehaald. Iets wat ze zelf absoluut niet verwacht had, maar ontzettend blij mee is. Ze is de actie namelijk gestart omdat haar familie afgelopen zomer zelf heeft moeten vluchten voor de bosbranden in Californië.

Naakfoto's via DM

'Wie mij in een bericht een bewijs stuurt van zijn of haar donatie aan een hulporganisatie, krijgt in ruil daarvoor een naaktfoto van me terug.' Dat is de deal die ze op Twitter zette. Kaylen vraagt mensen dus niet om direct aan háár te doneren, maar aan de organisaties zelf, zodat zij en anderen zeker weten dat het bij de juiste organisaties terechtkomt. Inmiddels puilen haar inboxen uit, en kan ze de stroom berichten niet meer bijbenen. Daarom heeft ze mensen in dienst genomen die haar helpen de donateurs te beantwoorden en de naaktfoto's te versturen.

Instagram gesloten

Dat gebeurt op het moment alleen nog via Twitter, aangezien Instagram haar account gesloten heeft na haar oproep. Het zou 'te expliciete content' bevatten. Zuur, want Kaylen heeft als influencer minstens 50.000 volgers. Maar ze heeft geen spijt van haar actie. Zoals ze zelf zegt: 'F*ck it, save the koala's!' 

Women
  • Panorama
  • Twitter