Kees van der Spek: 'Moet binnenkort HIV-test doen'

Hij is de angst van menig crimineel in binnen- én buitenland: we hebben het natuurlijk over Kees van der Spek. En die heeft weer een bijzonder avontuur meegemaakt.

Kees van der Spek: 'Moet binnenkort HIV-test doen'

Kees van der Spek

Geen enkele boef waar ook ter wereld is veilig voor Kees van der Spek. De Nederlandse crimefighter grijpt oplichters en boeven in programma’s als Kees van der Spek Ontmaskert en Oplichters in het Buitenland.

Zakkenroller

Dit keer had hij een zakkenroller te pakken in Zuid-Afrika. Toen Kees hem in de kraag had gegrepen en naar de politie wilde brengen voelde hij ineens iets raar aan zijn arm, vertelt hij op de bank van RTL Boulevard. Het bleek dat de boef de man met de mooiste krullen van Nederland in zijn hand beet. “Hij zat echt te knagen!” aldus Kees.

HIV-test

Om alle risico’s uit te sluiten moet de presentator binnenkort een HIV-test ondergaan. Van de 48 miljoen inwoners in Zuid-Afrika hebben er ongeveer 6 miljoen HIV. Hoewel er nog niet heel uitgebreid onderzoek naar is gedaan, lijkt het dat HIV door middel van een beet alleen kan worden verspreidt wanneer er ook bloed in de mond van de bijter aanwezig is. De bijter zou dan ook een wond moeten hebben. Dus vermoedelijk houdt Kees er niet veel blijvends aan over, behalve het litteken dat hij liet zien aan de mede-gasten in de studio.

Interviews
  • Panorama
  • BSR Agency