Vrouwen hebben letterlijk een neus voor vreemdgaan

Vreemdgaan hoort niet, maar gebeurt wel. Bij de vleet. En als je het doet, kan je er maar beter voor zorgen dat je niet betrapt wordt, nietwaar? Maar dat blijkt nog helemaal niet zo makkelijk te zijn.

Overspel

'Second Love'

In Engeland is er onderzoek gedaan naar de meestvoorkomende redenen dat mensen betrapt worden op vreemdgaan. Dit onderzoek is gehouden onder ervaringsdeskundigen, namelijk bezoekers van de overspel-website 'Illicit Encounters'. Zeg maar onze 'Second Love'. Daar vroeg men 5000 man naar de reden dat ze ooit betrapt zijn, of iemand betrapt hebben. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar de resultaten verschilden nogal per sekse.

Bijzonderheden

Op nummer één bij beide seksen staat de mobiele telefoon. Telefoons zijn de grootste verraders. Vrouwen worden vaker gebeld worden door een 'anoniem nummer' en mannen sturen vaker berichten en foto's. Er verrassend is dat niet: vrouwen houden van praten en mannen van geile plaatjes en praatjes. Tot dusver niks nieuws onder de zon. Maar dan nummer twee: vrouwen worden daarna het vaakst betrapt (en dit verzinnen we niet) vanwege 'stoppel-uitslag' op hun kin. Of borsthaar-uitslag op hun... Nou ja, je snapt hem: uitslag. Van een potje tongworstelen, of de horizontale tango. Lekker schuren.

Dus heb jij je vriendin de afgelopen tijd niet afgelebberd (of ben jij niet in het bezit van een 'schuurspons-kin') en heeft ze toch uitslag? Wellicht tijd voor een onderzoekje... Of een goed gesprek, want de derde reden dat vrouwen betrapt worden is omdat ze het zelf opbiechten. Dat is dan wel weer eerlijk. Chapeau dames.

Dat 'zelf opbiechten' staat bij mannen namelijk helemaal onderaan het lijstje van redenen, stelletje laffe leugenaars dat we zijn. Maar dat komt misschien ook omdat vrouwen betere speurders zijn en ons al betrappen voordat we het kunnen vertellen. Want als we de top 10 erbij pakken hebben vrouwen létterlijk een neus voor het ontmaskeren van overspelig gedrag. Wij worden namelijk (na onze telefoon) het vaakst betrapt omdat we naar een 'vreemd' damesparfum ruiken. Laat dat even op je inwerken: je vriendin heeft blijkbaar het reukvermogen van een drugshond. Doodeng.

Bij deze beide top tiens nog even onder elkander. Gewoon, voor 't overzicht:

Vrouwen

1. Telefoontjes van een onbekende beller

2. Stoppelbaard-uitslag

3. Ze biechten het op

4. Berichten naar hun lover gevonden

5. Ze worden verraden door een kennis

6. Verdachte uitgaven ontmaskerd

7. Alibi ontmaskerd

8. Betrapt tijdens ontmoeting met lover

9. E-mails naar lover gevonden door partner

10. Hun lover vertelt hun partner over de affaire

Mannen

1. Berichtjes en foto's gestuurd naar lover

2. Partner ruikt ander vrouwenparfum

3. Partner checkt e-mails

4. Alibi ontmaskerd door partner

5. Verdachte uitgaven ontmaskerd

6. Hun lover vertelt hun partner over de affaire

7. Betrapt tijdens ontmoeting met lover

8. Telefoontjes van een onbekende beller

9. Ze worden verraden door een kennis

10. Ze biechten het op

Knowhow
  • Tess ten Hove
  • iStock