'Sportschool meest gebruikte alibi voor vreemdgaan'

Gaat je partner wel heel vaak naar de sportschool? Dan moet je oppassen! Uit onderzoek van een Britse datingsite blijkt dat sporten het meest wordt gebruikt als alibi voor vreemdgaan.

'Sportschool meest gebruikte alibi voor vreemdgaan'

Vreemdgaan

De site Illicit Encounters, dat wordt gebruikt om een partner te zoeken om mee vreemd te gaan, heeft 2.000 gebruikers ondervraagd. Daaruit blijkt dat mannen en vrouwen verschillende smoesjes gebruiken om te kunnen vreemdgaan.

Sportschool

Bij vrouwen staat de sportschool op plaats 1 om vreemd te gaan. Dus gaat je vriendin ineens opvallend veel sporten en boekt ze nauwelijks resultaat? Dan kun je beter gaan uitkijken. Op plaats twee staat een avondje uit met vriendinnen en op plaats drie overwerken.

Voetbal

Bij mannen ziet de top drie er anders uit. Als meest gebruikte excuus wordt voetbal kijken ingezet. Op plaats twee staat een bijzondere: golf spelen. Ook iets met ballen, maar denk niet dat je vrouw om die grap kan lachen. Op plaats drie zien we een bekende die ook al bij de vrouwen voorkwam: overwerken.

Vrienden

Vaak worden vrienden ingezet als alibi. Dat is niet heel gek aangezien vrienden hun kameraad natuurlijk niet snel zullen verlinken. Ook het werk komt vaak voor en kan als een echte klassieker worden gezien. Opvallend is dat de hond ook vaak wordt ingezet als rookgordijn. Die is bij beide partijen de dupe, het arme beest. Die 'lekker lange wandeling' bestaat dus gewoon uit wachten tot de overspeligen zijn uitgeketst. Zielig.

Natuurlijk moet je niet te snel conclusies trekken uit deze lijstjes, want het kan ook gewoon zijn dat je vriendin écht vindt dat haar jeans iets te strak (of niet strak genoeg) zit. Maar bij frequent bezoek en uitblijvend resultaat is het misschien tijd om vragen te stellen.

De twee top 10’s zien er zo uit:

Vrouwen

1. Sportschool

2. Uitgaan met vriendinnen

3. Overwerken

4. Socialisen na werk

5. De hond uitlaten

6. Winkelen

7. Kennissen bezoeken

8. Afspreken met beste vriendin

9. Schoonheidsbehandeling

10. Een bepaalde sport doen

Mannen

1. Voetbal kijken

2. Golfen

3. Overwerken

4. Socialisen na werk

5. Uitgaan met vrienden

6. De hond uitlaten

7. Naar de Sportschool

8. Een bepaalde sport doen

9. Afspreken met beste vriend

10. Kennissen bezoeken

Knowhow
  • Panorama
  • iStock