Ga maar sparen: dit zijn de vijf exclusiefste sneakers van deze zomer

Sneakers zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken en ook dit zomerseizoen worden er weer veel nieuwe modellen op de markt gebracht. Samen met het luxe fashionplatform Winkelstraat.nl keek Playboy naar de meest exclusieve (en prijzige) die je dit seizoen kunt vinden. Dit is de top 5.

Winkelstraat.nl

1. Dsquared2

Sneakers met dikke zolen zijn op dit moment helemaal hot en dat is mede te danken aan deze sneakers van Dsquared2; het merk van de tweelingbroers Dean en Dan Caten. Met hun bijzondere ontwerpen verrast dit merk keer op keer. Niet verwonderlijk dat hun sneakers zeer populair zijn. Voor de onderstaande sneakers betaal je net iets meer dan € 500.

2. Balenciaga

Je moet er van houden, maar dat er veel liefhebbers zijn van Balenciaga is wel duidelijk. Dit roze model (Triple S) behoort tot de best verkochte sneakers in de prijsklasse boven de 500 euro. Je betaalt er zelfs € 850 voor! Balenciaga is opgericht door Cristóbal Balenciaga, die in 1972 overleed. Het merk is nu eigendom van Kering, dat ook eigenaar is van de bekende merken Gucci en Yves Saint Laurent. Overigens is het model ook in andere kleuren te krijgen, maar de roze variant valt tot nu toe het meest in de smaak.

3. Santoni

De sneakers van Santoni zijn misschien wel de meest kostbare  die je kunt vinden. Voor deze onderstaande bruine sneakers betaal je namelijk zelfs meer dan € 2000. De schoenen zijn dan wel gemaakt van exclusief krokodillenleer en voor 100% met de hand vervaardigd. De fabriek van Santoni staat in de Italiaanse stad Macerata waar Andrea Santoni in 1970 samen met zijn vrouw Rosa begon. Voordat de sneakers de fabriek verlaten, worden deze eerst door meerdere medewerkers gecontroleerd op imperfecties. Vervolgens worden de schoenen gepoetst tot ze schitteren als sterren.

4. Valentino

Valentino (opgericht door Valentino Garavani)  is een van die topdesigners die zich nu ook richt op sneakers. De sneakermodellen van Valentino staan voor de perfecte mix van stijlvol en casual. Deze stoere en in het oog springende sneaker is geschikt voor dagelijks gebruik en perfect te combineren met al je kleding. De schoenen staan voor € 520 in je schoenenrek.

5. Burberry

Bij Burberry hoef je anno 2020 niet meer alleen te denken aan de bekende beige trenchcoats a la inspector Holmes. Naast alle fashion artikelen en luchtjes heeft Burberry nu namelijk ook sneakers. Dit fraaie exemplaar kost € 600 en voor dat bedrag ontbreken de bekende ruitjes uiteraard niet. Niet gek voor een kledingmerk dat ooit (in 1856) enkel is opgericht om Engelsen te beschermen tegen de regen.

Benieuwd naar de bovenstaande exclusieve sneakers? Alle modellen kan je vinden bij de sneakers op het platform Winkelstraat.nl

Style
  • Winkelstraat.nl