Domien Verschuren: 'Ik ben niet voor een singlebestaan geboren'

Domien Verschuuren (32) is dj bij Qmusic en een van de babbelkousen van Man man man, de podcast. Playboy spreekt hem over de nieuwe mannelijkheid, inbreken bij een lokale omroep en vrijgezel zijn tijdens de lockdown: ‘Ik heb genoeg buddy’s om leuke dingen mee te doen.’

Domien Verschuren: 'Ik ben niet voor een singlebestaan geboren'

Man man man, de podcast is de best beluisterde podcast van Nederland. Wat is het geheim van jullie succes?

Ik vind het altijd super moeilijk om zelf te zeggen wat onze podcast tot een succes maakt, maar ik hoor vaak van mensen dat het voelt alsof we bij hen aan de keukentafel zitten. Het is persoonlijk en intiem. Laatst kreeg ik een bericht van iemand die zei dat wij de drie vrienden zijn waarvan je niet wist dat je ze nodig had. Dat vind ik wel een heel tof compliment.

Hoe definieer jij mannelijkheid? Wat is een echte man?

Kijk, als je die vraagt stelt, kom je altijd bij de stereotypen uit: de man is iemand die het bos in gaat om hout te hakken voor het vuur en ’s avonds een kip slacht. Zulke mannen zijn wij niet. Wij vertegenwoordigen eerder de nieuwe mannelijkheid. We durven ons kwetsbaar op te stellen en praten zonder schroom over onze onzekerheden en ons liefdesleven.

10 januari verschijnt de slotaflevering van jullie vijfde seizoen. Daarna gaan jullie niet tweewekelijks, maar wekelijks een aflevering maken. Raken de onderwerpen niet een keer op?

Nee. In seizoen 1 behandelden we de grote thema’s: afscheid, geld, vriendschap. Na afloop van zo’n aflevering hadden we genoeg stof voor nog tien afleveringen over dat thema. Elk thema heeft tientallen vertakkingen waar je ook makkelijk een uur over vol kunt lullen. De onderliggende vraag moet wel altijd zijn: hoe mannelijk zijn we precies, maar ik denk dat die vraag op ieder thema van toepassing is. Er is één onderwerp waar we onze vingers nog niet aan hebben durven branden: vrouwen. Vanaf de eerste aflevering willen we daar al iets mee doen, maar het thema vrouwen is zo reusachtig groot dat we niet weten waar we moeten beginnen.

Onlangs besloot je om na bijna tien jaar de samenwerking te stoppen met je vaste producer Bas Louissen – een van je podcastvrienden. Heeft jullie vriendschap daaronder geleden?

Eeehm… Nou, kijk. Het is mijn beslissing geweest om de samenwerking als producer te beëindigen. Ik heb een paar weken geleden tegen hem gezegd dat het beter is om bij Qmusic met elkaar te stoppen, omdat ik het gevoel had dat we te veel in elkaars leven zitten. Dat was een heel fijn gesprek, maar een paar weken later hebben we toch een best wel heftige aanvaring gehad. Hij vond dat ik te makkelijk een keuze voor hem had gemaakt en geen rekening had gehouden met zijn gevoel. Dat was best een pittig gesprek, we zijn elkaar ook heel even uit het oog verloren, maar nu staan we allebei honderd procent achter deze keuze en is het weer goed

Je carrière begon in 2005 met een podcast: de Koelcast. Wat was dat voor podcast?

Haha, ja. Ik deed wat Giel Beelen en Coen ­Swijnenberg in die tijd deden op 3FM. Dan was bijvoorbeeld in het nieuws dat Sesamstraat dreigde te stoppen, en dan belde ik met een flauw stemmetje naar de NPS met de vraag of ik het pak van Pino kon kopen. Ik heb later nog weleens zo’n podcast teruggeluisterd en het is net zo erg als je denkt dat het is. Een jeugdzonde.

Benieuwd naar de rest van het interview? Lees het in de nieuwste Playboy of bekijk het op Blendle.