Haal je handen uit de mouwen voor de ultieme woonkamer

Een echte vent weet dat het in elkaar zetten van de ultieme woonkamer niet stopt bij het neerzetten van een Chesterfield bank en het ophangen van een widescreen televisie. Om echt iets unieks te maken zul je zelf de mouwen op moeten stropen. Wij zetten alvast wat ideeën op een rijtje.

Haal je handen uit de mouwen voor de ultieme woonkamer

Wil je echt indruk maken met je woonkamer, dan moet je net even een stap verder gaan dan de rest. Met een strakke afwerking en mooi meubilair kom je natuurlijk al een heel eind, maar het zijn de kleine extra’s waarvan je mond echt openvalt. Probeer bijvoorbeeld gebruik te maken van domotica, waardoor je algauw een grote stap vooruit loopt op de rest.

Smart Home

Voor sommige mensen schept smart living een beetje een beeld van overbodige luxe, zoals het ronddraaiende bed van Austin Powers, James Bond-achtige gadgets of iets als het appartement van Henry Hill uit Goodfellas, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Met een goed ingerichte smart home maak je het leven veel comfortabeler en gemakkelijker.

Denk bijvoorbeeld aan simpele dingen zoals een Chromecast en andere Google-Home opties. Of kies voor ramen die automatisch sluiten en een verwarming die vanzelf op nachtstand gaat als je de deur uitgaat. Misschien trek je wel de stoute schoenen aan en installeer je iets wat het leven echt luxe maakt: een homecinema in de woonkamer. Als je het goede gereedschap in huis haalt, dan is het allemaal binnen handbereik. Neem de tijd, wees zorgvuldig en het zal je verbazen hoeveel je zelf voor elkaar kunt krijgen.

Je hoeft natuurlijk niet te stoppen bij de woonkamer. Waarom geen schakelaar die alle lampen uitzet als je gaat slapen? Of haal de energierekening een tandje omlaag door bepaalde stopcontacten uit te schakelen als je de deur uitgaat. Een smart home hoeft immers niet alleen voor mensen met een overstromende portemonnee te zijn. Wij zeggen: begin simpel en je merkt al gauw hoe ver je zelf kunt komen.

Knowhow
  • Unsplash