Waarom je juist nu een rond vloerkleed moet kopen

Met een rond vloerkleed til jij je interieur naar een hoger niveau.

vloerkleed

Je hoeft heus geen Pinterest-expert te zijn om een aanlokkelijk interieur te creëren. Met een paar simpele accessoires kom je al een heel eind. Je weet wel, van die dingen die de vrouw ook graag in huis haalt. Denk aan kaarshouders, fotolijstjes, spiegels, kussens en een vloerkleed.

Vloerkleden zijn er in verschillende soorten en maten. Velen die een vloerkleed in huis hebben, kiezen voor een rechthoekig exemplaar. Niks mis mee, maar wist je dat een rond vloerkleed juist ook veel voor je interieur kan doen?

1. Eens wat anders

Aangezien in veel woonkamers een rechthoekig vloerkleed of tapijt op de grond pronkt, is het wel zo leuk om jouw interieur op te vrolijken met een rond vloerkleed. Zo ziet jouw stulpje er net weer wat anders uit dan dat van de buurman.

2. Variëren to the max

De rechthoekige tapijten en vloerkleden zijn er in verschillende kleuren, formaten en motiefjes. Hoewel ronde vloerkleden – tot nu toe – net wat minder populair zijn, betekent dat heus niet dat je met deze varianten niet kunt variëren. Zo zijn er genoeg toffe ronde vloerkleden met bijzondere motieven en kleuren. Denk aan een jute varianten, een patchwork-tapijt of een gehaakt exemplaar.

3. Eyecatchers

Met een rond vloerkleed kun je die mooie spullen in je huis soms net weer op een andere manier onder de aandacht brengen dan met een vierkant tapijt. Heb je bijvoorbeeld een prachtige Yuka-plant in huis staan, die net niet helemaal tot zijn recht komt in je woonkamer? Plaats 'm dan op een rond vloerkleedje, zodat je plant net wat meer blikken weet te vangen. Door een rond tapijt te kopen voor onder je plant, tover je je plant om tot een echte eyecatcher.

4. Maak je woning knus

Als er in je hoekige woonkamer een vierkante tafel staat en een hoekbank, kun je je interieur net wat knusser maken door er een rond vloerkleed te plaatsen. Dit is een leuk contrast en zorgt er bovendien voor dat het harde van al die hoeken een beetje wordt afgebroken.

5. Vloerkleden op elkaar leggen

Kun je geen afscheid nemen van je rechthoekige tapijt of je vierkante vloerkleed? Dan hoeft dat ook heus niet. Is je vloerkleed niet al te dik? Dan kun je ook meer sfeer en dimensie in huis creëren, door een rond vloerkleed (deels) over je vierkante vloerkleed te plaatsen. Het ronde vloerkleed zorgt dan voor een knus en warm geheel.

Style
  • Unsplash