Online verf kopen? Deze muurkleur past het best bij jouw sterrenbeeld

Ter inspiratie!

verf kopen

Is het binnenkort tijd voor een home make-over, maar ben je er nog niet helemaal uit in welke kleur je de muren wilt verven? Wellicht kun je dan wel wat hulp van buitenaf gebruiken. De volgende muurkleuren passen het best bij jouw sterrenbeeld.

1. Leeuw (23 juli - 22 augustus)

Donkerpaars of mosterdgeel is de kleur die goed bij jouw interieur past. Leeuwen zijn loyaal en de warme, zonnige kleur geel reflecteert je loyaliteit. Leeuwen zijn niet vies van een beetje drama, vandaar dat een rijke donkerpaars ook bij hen past. Donkerpaars wordt bovendien ook wel gezien als de kleur van koningen en koninginnen en daar kan de leeuw zich wel in vinden.

2. Maagd (23 augustus - 22 september)

Tijd om een likje verf op de muur te smeren? Kies dan uit lichtbruin of ijsblauw. De Maagd kiest meestal voor een natuurlijke muurkleur. Wit of lichtgrijs vinden ze vaak net wat te saai; lichtbruin is dan weer zacht en kalmerend en net ietsje spannender. Maagden denken vaak vooruit en zijn dan ook fan van lichtblauw; een neutrale kleur die overal bij past.

3. Weegschaal (23 september - 22 oktober)

Zalmroze of donkergroen is the way to go. Weegschalen houden wel van een beetje chique kleuren. Zalmroze en donkergroen stralen elegantie uit. Deze kleuren brengen afzonderlijk van elkaar rust, en dat is op dit moment natuurlijk heel erg hip, wat ook bij jou past.

4. Schorpioen (23 oktober - 21 november)

We blijven nog even bij roze tinten, want bij de Schorpioen past dan weer felroze. De Schorpioen is nergens bang voor, dus ook niet voor een opvallende kleur op de muur. Jij houdt wel van een kleurtje op de muur, het mag best opvallen. Je zit vol passie, dus ook donkerrood past goed bij jouw vurige innerlijk. Ook houd je van opvallen en intensiteit, dus felroze is ook niet mis. Je wil graag een interieur dat opvalt en laat zien dat jij uniek bent, dus jij zou nooit voor trendkleuren gaan.

5. Boogschutter (22 november - 20 december)

Paars of limegroen zijn kleuren die bij Boogschutters passen. Zij zijn namelijk erg filosofisch ingesteld. Daar past een paarse kleur uitstekend bij, omdat deze kleur je spiritualiteit bevordert. Ook houden Boogschutters van vrolijke kleuren als limegroen. Je hebt een speelse persoonlijkheid en groen past daar goed bij.

6. Steenbok (21 december - 19 januari)

Steenbokken zijn een beetje conservatief en houden dan ook niet van felle, uitbundige kleuren. Daarom passen kleuren als lichtgrijs of donkerblauw bij hen. Lichtgrijs is een veilige kleur die overal bij past. Donkerblauw is dan weer net wat uitbundiger, maar nog steeds een neutrale kleur.

7. Waterman (20 januari - 18 februari)

De Waterman is – jawel – een echt watersterrenbeeld. Niet zo gek dat ze dan ook van kleuren als lichtblauw en grijs houden.
Watermannen voelen zich goed bij de kalmerende kleuren als lichtblauw en grijs. Ze houden van uitbundige accessoires en daar passen de kleuren lichtblauw en grijs heel goed bij.

8. Vissen (19 februari - 20 maart)

Vissen houden net als Watermannen van kleuren die gerelateerd zijn aan de oceaan. Ze worden dan ook blij van turquoise of paarsblauw. Vissen zijn vrij emotioneel en gebruiken hun huis om bij te komen van alle indrukken die ze gedurende de dag opdoen. Een rustgevende paarsblauwe of turquoise kleur helpt ze ontspannen.

9. Ram (21 maart - 20 april)

De Ram is recht voor zijn raap en gaat recht op zijn doel af. De kleuren felrood of oranje passen daarom goed bij Rammen. Rammen voelen zich bij deze kleur helemaal in hun element. Het mag best uitbundig.

10. Stier (21 april - 20 mei)

Stieren zouden niet zo snel een felle kleur verf op de muur smeren, maar kiezen eerder voor zachte tinten groen of roze.
Je houdt van natuurtinten, iets wat bij jouw rustige persoonlijkheid past. Ook ben je erg artistiek, wat de natuurtinten versterken. Je huis moet kalmerend zijn en zachtheid uitstralen, dus ook zachtroze en beige passen goed.

11. Tweelingen (21 mei - 21 juni)

Tweelingen zitten vol energie en houden daarom juist zo van een schoon, opgeruimd huis. Helderwitte muren passen daar het best bij, want dat voelt lekker schoon. Door jouw drukke leven is het belangrijk voor je dat je thuiskomt in een opgeruimd en rustig huis, dus jij houdt het minimalistisch. Doordat je altijd druk bent in je hoofd reflecteert dit soms in je interieur, want tweelingen houden wel van felgekleurde accessoires.

12. Kreeft (22 juni - 22 juli)

Lichtblauw of lichtroze. Kreeften zijn dol op pastelkleuren, het kan niet zoet genoeg. Kreeften zijn van nature zachtaardige mensen en dat reflecteert duidelijk in hun interieur. Ook werken pastelkleuren erg kalmerend, wat handig is voor de emotionele kreeft. Jij hebt een huis nodig waar je kunt ontladen en ontspannen, en pastelkleuren werken hierbij.

Style
  • Pexels