Met deze simpele tips geef je moeiteloos een nieuwe draai aan je interieur

Bestel online een paar rollen behang en je komt al een heel eind.

behang

Je huis kan helemaal als nieuw aanvoelen als je een paar details in je interieur verandert. Geef je woning daarom met een paar van deze tips een fijne opfrisser.

1. Tover je muur om tot een galerij

Een muurgalerij ziet er op Pinterest altijd heel fancy uit. Zo kun je de lijstjes aan de muur opvullen met familiefoto's, quotes, kunstwerken of posters. Daarnaast hoeft het helemaal niet duur te zijn om een muurgalerij te verwezenlijken. Zo kun je diverse lijsten bij kringloopwinkels halen, op Marktplaats rondspeuren of kijken of er nog iets op zolder slingert.

2. Likje verf

Heb je al jarenlang dat ene witte kastje? Hoe leuk is het om dit kastje een likje verf te geven? Bovendien hoeft het helemaal niet duur te zijn om een meubelstuk te verven. Zo kun je bij Action vaak al spuitverf voor een paar euro op de kop tikken. En als je nog verf overhebt, kun je ook meteen een paar fotolijstjes, boeksteunen of vazen verven.

3. Behangen maar

Wil je een geheel nieuwe look and feel in je huiskamer creëren? Dat doe je niet alleen met nieuwe woonaccessoires, maar ook met behang. Door je woonkamer opnieuw te behangen geef je meteen een heel andere sfeer aan je woonkamer. Durf bovendien een beetje met kleuren en motieven te spelen. Zo kun je ervoor kiezen om één muur te bedekken met een bijzonder kleur behang en de rest met een neutrale kleur. Mocht je bovendien nog wat behang over hebben met een bijzondere print, kun je dit terug laten komen in je interieur door bijvoorbeeld de binnenkant van een kastje te behangen.

4. Ga voor groen

Kamerplanten staan niet alleen leuk in huis, maar sommige planten zijn ook nog eens luchtzuiverend. Goede reden dus om je interieur op te vrolijken met een paar planten. Hoewel planten erg duur kunnen zijn, kun je ze soms ook bemachtigen voor een prikkie. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Marktplaats of op een plantenasiel-pagina op Facebook.

5. Laat je inspireren

Ben je bekend met de 'weggeefhoek' op Facebook? Veel steden, gemeenten of woonplaatsen hebben tegenwoordig een dergelijke Facebookpagina waarop spullen gratis worden weggegeven. Soms worden de mooiste spullen in verband met een verhuizing weggedaan. Neem dan ook eens wat vaker een kijkje in de weggeefhoek en laat je inspireren.

6. Vloerkleed

Last but not least: een vloerkleed kan je woon- of slaapkamer een behoorlijke boost geven. En denk dan niet alleen aan een rechthoekig vloerkleed, maar kijk ook eens naar ronde vloerkleden.

Style
  • Pexels