Zo zie je er in de winter ook goed uit

Als je er ook in de winter goed uit wil zien, is het zaak om je goed te kleden in dit koude seizoen. Op deze twee manieren zie je er in de winter goed uit en heb je het bovendien lekker warm.

Zo zie je er in de winter ook goed uit

1. Draag je outfit in laagjes

Misschien wel het belangrijkste bij het kleden voor de winterse kou is het comfort. Je wil niet zoveel lagen aan hebben dat je je niet kunt bewegen, maar tegelijkertijd wil je genoeg kleding aan hebben om je steeds aangenaam warm te voelen. Dat krijg je voor elkaar door je outfit in verschillende laagjes te dragen. De juiste balans vinden is niet al te moeilijk, maar wel heel belangrijk.

Eenvoud is de beste formule bij het dragen van kleding in laagjes. Je zou bijvoorbeeld kunnen starten met een effen wit onderhemd en daarboven een gekleed overhemd. Wil je wat chiquer, dan draag je daarbij een das. Daar overheen kun je denken aan een trui en een jasje. Als je naar buiten gaat, dan draag je daar overheen een overjas.

Winterse accessoires helpen om je hoofd, nek en handen warm te houden. Zorg ervoor dat je borst en armen volledig vrij kunnen bewegen onder de laagjes kleding.

Zorg er ook voor dat je overhemd en andere kleding bij het seizoen passen. In de winter zijn gedekte tinten en warme kleuren heel geschikt. Ook de materiaalkeuze helpt mee om er in de winter goed uit te zien.

2. Deze stoffen zijn ideaal voor de winter

Een belangrijk onderdeel van je warm aankleden is weten welke stoffen je draagt. De ene stof is immers warmer dan de andere. Katoen, wol en bamboe zijn goede stofkeuzes in het koude seizoen.

Wol

Wol is het warmste materiaal dat er is. Bovendien is wol ademend, waardoor je huid niet wordt afgesloten en je er niet snel in gaat zweten. Er zijn veel verschillende soorten wol:

Schapenwol

Lamswol

Geitenwol

Kasjmier

Moreno

Angora

Alpaca

Katoen en bamboe

Katoen en bamboe zijn niet zo warm als wol, maar helpen wel om je warm te houden. Beide stoffen zijn absorberend en zeer goed bestand tegen wassen en barre weersomstandigheden. Overweeg een katoenen of bamboe overhemd als één van je onderste lagen bij het samenstellen van je outfit. Ook een combinatie van wol en bamboe draagt fijn. Bijvorbeeld bij het duurzame merk Bamigo kun je terecht voor bamboe/wol pullovers.