Giel de Winter: 'Ik draag de term rotjoch als een geuzentitel'

Hij stond aan de wieg van StukTV en het Jachtseizoen, verkocht zijn succesformule drie jaar geleden aan John de Mol, heeft een prachtige vriendin en gelukkig gezin, en z'n populariteit zit nog altijd in de lift. In de nieuwste Playboy voelen we de programmamaker uitgebreid aan de tand over zijn carrière.

giel de winter

Hij was met compagnons Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens vooral bekend bij een jonger publiek. Met StukTV bleven de views op YouTube maar binnenstromen. Maar sinds hun formule Het Jachtseizoen verkocht is aan Talpa, wordt Giel de Winter ook steeds meer herkend door oudere generaties. In gesprek met Playboy blikt de programmamaker terug op zijn jeugd.

Het Jachtseizoen

Over de beslissing om met Het Jachtseizoen de stap te wagen van online naar tv, vertelt De Winter: "Ik denk dat ik een paar jaar geleden nogal arrogant was. Tv kon de getver krijgen, vond ik altijd. Maar als je wat verder in die wereld groeit, kom je er al snel achter dat we allemaal hetzelfde zijn. We zijn allemaal makers, we willen allemaal content maken. Ik was gewoon nieuwsgierig wat Het Jachtseizoen zou doen bij een oudere doelgroep. En dat doet het dus fantastisch."

"Mensen verklaarden me voor gek toen we tien jaar geleden de allereerste aflevering aan het editen waren, met een jointje", blikt hij terug. "Nachtenlang doorhalen, tafel vol met drank."

Rotjoch met bewijsdrang

Inmiddels is StukTV dus verkocht aan John de Mol, en is De Winter een nieuwe weg ingeslagen. Samen met Wouter van der Pauw is hij het productiehuis Signal Stream begonnen. "Superhard werken, maar ook superleuk", deelt hij hierover. Die eindeloze ambitie komt ook duidelijk ergens vandaan, legt De Winter uit.

Zo refereert hij regelmatig aan zichzelf als een 'rotjoch'. Wanneer we hem daar naar vragen, legt hij uit: "De term rotjoch draag ik trouwens als een geuzentitel, dat zie ik niet als iets negatiefs. Ik heb dat stempel al van jongs af aan."

"Ik zat op een school voor moeilijk opvoedbare kinderen, waar overigens ook ‘normale’ kinderen op zaten. Maar het vervelende is dat je dan altijd anders wordt aangekeken, want je komt ‘van die school’", verklapt De Winter. "Dat rugzakje heb ik nog steeds op mijn rug en daar ben ik trots op. Zonder dat rugzakje, zonder die bewijsdrang om te laten zien dat je echt iets waard bent, was StukTV er waarschijnlijk nooit gekomen. Ik heb mezelf ontwikkeld door mezelf te blijven, en te leren van mensen die me verder kunnen helpen.

In de nieuwste Playboy vertelt Giel de Winter bovendien over internationale ambities, z'n coachings-gesprekken, familie, en libido. Donderdag in de winkels.

Misschien ook voor jou:
Ruben van der Meer: 'Ik zou internationaal willen doorbreken'
Interviews
  • Brunopress