Peter Gillis over vaderschap: 'Ik heb ze zo opgevoed dat ze moesten werken voor hun geld'

Peter Gillis (59) is bijna wekelijks te zien in zijn realityserie Massa is kassa. In de nieuwste Playboy praat de kleurrijke ondernemer onder meer over zijn biografie, de doodsbedreigingen aan zijn adres, zijn jeugd en het vaderschap.

Peter Gillis

Hij werkt samen met zijn kinderen: Mark, Ruud en Inge, en is soms behoorlijk streng voor ze. Bestempeld Gillis zich eigenlijk als een goede vader? "Misschien vroeger voor mijn eigen kinderen niet. Ik was in die tijd veel aan het werk en weinig thuis", deelt Gillis in de nieuwste Playboy. "Daar is ook mijn huwelijk van naar de kloten gegaan."

Werken voor je geld

"Ik heb ze wel een keiharde opvoeding gegeven, een goede basis voor de toekomst. Er zijn kinderen die alles van hun ouders krijgen, maar ik heb ze zo opgevoed dat ze moesten werken voor hun geld. Ze kregen niks. Als ze een brommer wilden: prima, huppatee, ga er zelf maar voor werken."

"Als ze rijlessen wilden nemen: ga je gang, maar van mij krijg je niks. Dat is de beste opvoeding die ik ze heb kunnen geven. Ik zou het nu precies zo weer hebben gedaan."

Nuchter

Dat Gillis en zijn familie zo nuchter zijn, is volgens hem de reden achter het grote succes van Massa is kassa. "Wij staan als familie met twee voetjes op de grond. Alles wat je ziet is echt: de camera loopt van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat achter ons aan. Dat is denk ik het succes, dat we zo gewoon zijn. We nemen ook altijd tijd voor de fans. We hebben geen kapsones: als we naar Maastricht of Den Bosch gaan om te winkelen, gaan we makkelijk 250 keer op de foto. Soms springen ze zelfs voor de auto om een foto te maken. Iedereen kan een foto of een handtekening krijgen."

Familie Meiland

De familie Gillis wordt weleens vergeleken met de familie Meiland, maar zou Gillis ook wel een televisieprogramma willen presenteren à la Martien? "Nee, ik heb het hier druk zat. Ik moet een bedrijf leiden. Ik word wel gevraagd om aan programma’s mee te doen, maar dat doe ik niet. Voor het geld hoef ik het sowieso al niet te doen, snap je? De Meilandjes moeten ervan leven, die hebben er hun baan van gemaakt, maar als het televisie-avontuur voor mij morgen ophoudt dan leef ik gewoon lekker verder."

In de nieuwste Playboy vertelt Peter Gillis (59) meer over zijn realityserie, zijn jeugd, de doodsbedreigingen aan zijn adres en zijn miljoenen. "Ik hoor gewoon in de Quote 500. Punt." Donderdag in de winkel.

Entertainment
  • Playboy (Nick Muller)
  • BrunoPress