Henry van Loon over juicekanalen: 'Ik durf bijna niks meer te zeggen over Yvonne Coldeweijer'

Dat juicekanalen als paddenstoelen uit de grond schieten, is ook Henry van Loon niet ontgaan. Dit is dan ook de reden waarom de acteur goed let op wat hij op social media deelt. "In bepaalde discussies heb ik gewoon geen zin", vertelt hij daarover in de nieuwste Playboy.

Henry van Loon

Dat juicekanalen hun 'spionnen' oproepen om overal waar het maar kan foto's en video's van bekende Nederlanders te maken, vindt Van Loon maar niks. "Dat vind ik afschuwelijk."

"Een tijdje terug maakte ik in de Kleine Komedie een grapje over Yvonne Coldeweijer of hoe heet ze. Het was een try-out, dus het was gewoon een probeersel. Maar er stond meteen op haar Instagram dat iemand haar had getipt dat ik iets over haar had gezegd en wat ze daarvan vond. Dan denk ik: jongen! Ik durf bijna niks meer te zeggen over Yvonne Coldeweijer, want straks gaat ze me ontvolgen of dingen over mij vinden."

Social media

Vanwege de reacties die hij kan krijgen, let Van Loon dan ook goed op wat hij wel of niet deelt op social media. "‘Ja, want in bepaalde discussies heb ik gewoon geen zin. In het verleden heb ik het weleens geprobeerd hoor, om te kijken waar het schip zou stranden. Op een menselijke manier, ervan uitgaande dat iedereen mag zeggen wat hij of zij wil, wat natuurlijk ook zo is. Ik heb goede vrienden die zichzelf niet hebben laten vaccineren en wij wel, maar dat doet niks af aan onze vriendschap en wat ik van hen vind als mens. Dan ga ik toch niet zeggen: ik cancel jullie. Het is toch hun leven? Maar op social media kun je zo’n gesprek niet voeren, dat is niet te doen. Daarom hou ik me erbuiten, ik heb gewoon geen zin in gezeik."

In de nieuwste Playboy vertelt Henry van Loon meer over zijn nieuwe NPO-serie Tropenjaren, talkshows, het ouderschap en nog veel meer. Donderdag in de winkel.

Interviews
  • BrunoPress