De beste bekende en minder bekende crypto van 2022

De lijst met beschikbare cryptovaluta die je kunt kopen lijkt haast met de dag te groeien. Grote kans dus dat je door de bomen het bos niet meer ziet en niet weet welke crypto je nu écht moet kopen. Daarom helpen wij je op weg met een overzicht van een aantal bekende én een aantal minder bekende cryptomunten. Crypto kopen wordt zo een stuk overzichtelijker!

De beste bekende en minder bekende crypto van 2022

Bekende crypto 1: Bitcoin

Crypto kopen? De meest bekende crypto die wordt gekocht en verkocht is en blijft natuurlijk Bitcoin. Na jaren van populariteit weet de bitcoin nog altijd relevant te blijven, ook als je nu nog in wilt stappen op de bitcoin-hype. Het platform wordt ook steeds groter, aangezien het steeds vaker wordt geaccepteerd als betaalmiddel. Bitcoin blijft door de grootte ook steeds verder ontwikkelen, waardoor er dagelijks verbeteringen aan de munt worden doorgevoerd. Het laatste voordeel van deze populaire munt is dat je er vaak snel en ook vrij goedkoop mee kunt betalen. Duurzame kopers kunnen Bitcoin echter beter overslaan: het minen ervan kost enorm veel stroom.

De waarde van Bitcoin komt regelmatig in het nieuws, aangezien deze enorm volatiel is. Voor de korte termijn hebben experts vertrouwen in de waarde van de munt. Op lange termijn wordt door sommigen wel gevreesd voor een zogeheten zeepbel. Die voorspelling houdt in dat de verwachte waarde van Bitcoin op de lange termijn zal tegenvallen. Of dat uit gaat komen valt nog te bezien, want het aantal experts dat positief is over Bitcoins is vele malen groter. De website Beste Bank – een autoriteit op het gebied van informatie over cryptovaluta – is in ieder geval onverminderd positief over Bitcoin, en waarschuwt juist voor de vele mogelijke ‘shitcoins’ die er in omloop zijn. Dat zijn ‘altcoins’ (alternatieve digitale coins) met een twijfelachtige reputatie, en met een hoge kans op floppen.

Bekende crypto 2: Ethereum

Ook deze coin is enorm bekend en kan stiekem nog meer dan Bitcoin. Zo kun je sneller betalen en krijg je toegang tot het smart contract principe, waarmee je veilig een digitale overeenkomst kunt afsluiten. Waar Bitcoin ook gefocust is op het principe van decentralisatie, gaat Ethereum nog een stapje verder. Je kunt hier namelijk gedecentraliseerde apps, ook wel dApps genoemd, maken. Zo ontstaat een volledig gedecentraliseerd platform, dat bijvoorbeeld niet afhankelijk is van een moederbedrijf.

Ook de koers van Ethereum is maar lastig te voorspellen, aangezien deze koers net zo volatiel is als die van Bitcoin. Er wordt echter wel hard gewerkt aan de mogelijkheden van Ethereum, wat de populariteit en daarmee de koerswaarde moet stimuleren. Of dit echt zal gebeuren, is nog afwachten.

Bekende crypto 3: Polkadot

Deze munt is voortgevloeid uit Ethereum, maar werkt principieel anders. Zo is deze mult deel van een shared multichain network. Meerdere blockchains vormen samen één netwerk, zodat losse gegevens van deze individuele blockchains door iedereen gelezen kunnen worden. Daarmee is het mechanisme uniek en zijn blockchains gemakkelijk aan te passen. Het project is, ondanks de nu al grote populariteit, echter nog wel erg jong.

In de korte levensduur van het project is de waarde al flink gestegen, maar ook al flink gezakt. De verwachting is wel dat de munt nog in waarde gaat stijgen, vanwege de veelbelovende vooruitzichten met de mogelijkheden van de munt. Hierbij moet wel een slag om de arm gehouden worden doordat het project nog niet zo oud is.

Minder bekende crypto 1: Status

Hoewel de naam anders doet vermoeden, heeft deze cryptomunt nog niet echt een status opgebouwd. De munt gaat al sinds 2017 mee, maar is in die bijna 5 jaar nog niet echt flink gestegen. Er wordt namelijk maar weinig over de munt gesproken door crypto-experts. Doordat de munt nog maar klein is, heeft de munt logischerwijs maar weinig unieke kenmerken.

Ondanks het feit dat deze munt onbekend is en weinig toepassingen heeft, is het wel interessant deze munt in de gaten te houden. Vaak worden deze munten ter speculatie gebruikt door anderen, zeker bij munten die hun lage koers lang vasthouden. Dat is bij Status het geval, waardoor de waarde plots ineens hard kan toenemen.

Minder bekende crypto 2: Lisk

Deze crypto laat zien waarom een onbekendere cryptomunt aanschaffen geen slecht idee hoeft te zijn. De waarde schommelt nu al een tijdje rond de 1,40 euro, maar de piek lag rond 24 euro. Dat betekent dus dat je flink kunt verdienen aan deze munt en dat de potentie om te groeien er zeker zit. Lisk is nog een kleine en onbekende munt, maar daardoor kun je bij een plotselinge populariteitsstijging opnieuw vuurwerk verwachten.

Minder bekende crypto 3: Shiba Inu Coin

Hoeweel we deze crypto als ‘minder bekend’ bestempelen, is het binnen de crypto-community toch al regelmatig over de Shiba Inu Coin gegaan. Dat komt namelijk door de humoristische wijze waarop de munt geïntroduceerd is. Het project begon namelijk als een grap. Dat betekende echter niet dat er niet serieus in gehandeld kon worden.

Een Shiba Inu Coin, vernoemd naar een meme, kun je kopen voor €0.000019. Deze lage waarde van de munt maakt het aantrekkelijk om in een keer veel munten te kopen. Voor ongeveer 20 euro ben je namelijk al Shiba Inu-miljonair. Als de waarde dan ineens explosief stijgt, kun je dus heel makkelijk verdienen.

De munt nam al eens eerder miljoenen procenten op een dag toe. Dat laat dus zien dat het wel nut heeft om kleine munten te kopen. Ondanks het feit dat de waarde na de stijging snel terugzakte, zien experts nog steeds mogelijkheden voor een nieuwe uitbraak van de Shiba Inu Coin. Dat heeft onder meer te maken met de ideeën die de ontwikkelaars naar horen zeggen op de planning hebben staan.

Knowhow
  • Unsplash