Waarom altcoins ook erg interessant zijn om in te investeren

Bitcoin is lang niet de enige interessante cryptocurrency om in te investeren

Waarom altcoins ook erg interessant zijn om in te investeren

Wanneer we het over crypto hebben dan hebben we het al gauw over de bitcoin koers. Niet zo gek natuurlijk, aangezien dit de digitale munt is waarmee het allemaal mee begonnen is, maar: er is écht nog veel meer interessants in de cryptowereld naast de bitcoin.

Door de jaren heen zijn er namelijk allerlei altcoins bijgekomen; alle cryptomunten die geen bitcoins zijn. En ja, ook deze munten zijn de moeite waard om eens te bekijken of natuurlijk om in te investeren. In dit artikel lees je er meer over.

Altcoins zijn net als bitcoin meer waard

Een aardig groot deel van de Nederlanders beschikt over crypto, blijkt uit onderzoek van Ipsos voor AFM. Ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders investeert erin, maar beschikt wel vaak over minder dan € 500 in crypto. Dat zegt natuurlijk niet dat het niet interessant is om te investeren in cryptocurrency. Het is namelijk nog maar sinds een tijdje dat de interesse van menig Nederlander gewerkt is voor de bitcoin koers, de ethereum koers en andere koersen van altcoins. Sinds het midden van 2020 gaat het namelijk ontzettend goed met de waarde van diverse cryptomunten. De koersen van bitcoin en altcoins gingen binnen no time en gaan nog steeds flink omhoog. De grootste reden hiervoor? De coronacrisis.

Toen de wereldwijde economie instortte aan het begin van de pandemie besloot menig ondernemer en investeerder om op zoek te gaan naar een alternatief voor hun aandelen en beleggingen. Omdat crypto gedecentraliseerd is, en dus niet afhankelijk is van de bank of een andere financiële tussenpartij, bleek dat deze valuta al gauw de moeite waard was om in te investeren. Die massale overstap was al snel te zien op de crypto koersen, want hierbij geldt: des te meer vraag er is en het aanbod kleiner wordt des te hoger de prijzen gaan liggen. Kortom: het principe van vraag en aanbod.

Investeren in altcoins steeds vaker interessant voor gewone Nederlander

Dit goede nieuws bleef niet onopgemerkt door de ‘gewone’ Nederlander; er werd immers massaal over geschreven in het nieuws en in de kranten. Toen de bitcoin in 2021 ook nog eens record na record haalde, besloot menig Nederlander om ook maar wat te investeren in cryptocurrency. Hoewel dit vaak bij redelijk kleine bedragen blijft, kan het zeker geen kwaad om ook eens te kijken naar investeren in crypto. Kijk hierbij vooral eens naar altcoins, waaronder ethereum en ripple. Er wordt namelijk al gauw alleen aan bitcoin gedacht, maar het is juist verstandig om je beleggingsportefeuille zo divers mogelijk te maken.

Daarnaast is de bitcoin momenteel erg prijzig waardoor de kans kleiner is dat je complete coins aan kunt schaffen. Bij veel altcoins kan dit wel. Kijken we bijvoorbeeld naar de ethereum koers van minder dan 1000 dollar per munt aan het begin van 2021 naar meer dan 3000 dollar waarde per munt is gegaan. Deze stijging is ook bij andere altcoins te zien; ook de altcoins die maar een paar cent of euro waard zijn. Kijk dus goed hoeveel je zou willen investeren en hoe je je beleggingsportefeuille indeelt om uiteindelijk een goodlife te kunnen leven.

Voordelen van investeren in altcoins

Wil je tot slot toch nog net wat meer weten over altcoins? Dat snappen we wel. Blind investeren in iets waar je geen tot weinig verstand van hebt is niet echt aan te raden. Daarom is het goed om op de hoogte te zijn van enkele voordelen van investeren in altcoins:

  • Altcoins worden steeds vaker geaccepteerd als officieel betaalmiddel. Je kunt er op verschillende plekken over de hele wereld al gewoon mee betalen.
  • Je bewaart je digitale munten in een digitale wallet. Daar zijn je altcoins goed beveiligd tegen cybercriminelen.
  • Wil je geld overmaken met altcoins? Dan kan dat veel sneller dan met bitcoin of traditioneel geld. De transactietijd is vaak slechts een deel van een seconde of enkele seconden. Bij bitcoin duurt het enkele minuten en bij regulier geld kan het soms wel een dag duren voordat het geld is overgemaakt.
  • Privacy en anonimiteit is net als bij de bitcoin ontzettend belangrijk. Dat komt door het gedecentraliseerde karakter, waardoor er geen bank als tussenpartij te vinden is.
  • Je kunt met altcoins met een beetje geluk winst maken. Onthoud wel dat cryptocurrency enorm volatiel is waardoor je munten de ene dag veel waard kunnen zijn en de andere dag flink kunnen dalen in waarde. Met dat in je achterhoofd moet je alleen investeren in de bitcoin koers of ethereum koers met geld dat je eventueel kunt missen.
Knowhow
  • Unsplash