Ruben van der Meer: 'Ik zou internationaal willen doorbreken'

Vorige maand startte de nu al succesvolle serie Ten Minste Houdbaar Tot, waarin acteur en cabaretier Ruben van der Meer de hoofdrol speelt. Als het aan Van der Meer ligt, blijft het hier niet bij. Zo laat de cabaretier in de nieuwste Playboy weten dat hij graag internationaal zou willen doorbreken.

Ruben van der Meer

Hij verwierf faam bij het grote publiek als Lama en Hakkûhbar-gabber. In Playboy blikt Van der Meer terug op zijn tijd bij de Hakkûhbar, want wilde hij graag doorbreken? "Het maakte me niet zoveel uit waarmee, als het maar een leuk rolletje was waarin ik kon laten zien dat ik kon acteren", deelt hij.

"Mensen hebben lang niet doorgehad dat Hakkûhbar allemaal geacteerd was. Soms begrijpen mensen nog steeds niet dat ik niet die gabber was. Ik wilde spélen. Nog steeds. Ik zou ooit internationaal willen doorbreken. Als ik alleen bekend zou willen zijn, zat ik waarschijnlijk nu niet met je te praten en was jij bezig met een item ‘Hoe is het nu met Ruben van der Meer, hij was ooit bekend in de jaren 90 als gabber.’’

Ten Minste Houdbaar tot

Momenteel is Van der Meer te zien in de nieuwe komische dramaserie Ten Minste Houdbaar Tot, waarin hij Paul speelt. "Ik dacht meteen toen ik het script las: dit kan heel leuk worden. Het is drama, maar er zit ook veel comedy in."

Ook laat de acteur weten dat de rol van Paul soms best herkenbaar voor hem is. "De oudste dochter gaat op zichzelf wonen in de serie en dat staat mij ook te wachten. Vind ik een ding hoor. Ik hoop dat ze (Leila van 18 en Ella-Mae van 15, red.) nog een paar jaar bij ons blijven. Als ze weggaan, moet ik wel huilen. Dat gevoel van: dit komt nooit meer terug. Ik herinner me dat ze als kleine meisjes zo op mijn heup hingen. Het is zo snel gegaan! Dat zit ook in de serie."

In de nieuwste Playboy vertelt Ruben van der Meer meer over zijn middelbareschooltijd, het vaderschap, zijn carrière en nog veel meer. Donderdag in de winkel.

Interviews
  • Interview: Femke Zijlema
  • BrunoPress