Playboy Advisor: 'Bestaan er naast een bierbuik ook bierborsten?'

Bestaan er naast een bierbuik ook bierborsten? Hoe ontdek je welke datingapp het beste bij je past? En kun je impotent worden van fietsen? De Playboy Advisor legt het allemaal uit.

bierbuik

Kun je impotent worden van fietsen?

Samuel H. — Houten
Alleen wanneer je dagelijks meerdere uren op een fietszadel zit. Dan kan het gebeuren dat door de druk zenuwbanen en aderen beschadigen en dat kan weer leiden tot erectiestoornissen en impotentie. Maar geen zorgen: Nederland is dan wel een fietsland, maar de kans is klein dat dit jou overkomt. Als je minder dan drie uur per week fietst ben je sowieso niet in gevaar. Trouwens, een zacht zadel helpt ook al een boel.

Het liefst draag ik altijd mijn sneakers. Wanneer is dit geen goed idee?

Chris de R. — Muiden
Tijdens een sollicitatiegesprek. Je toekomstige baas verwacht respect, in ieder geval bij de eerste ontmoeting. En op je bruiloft natuurlijk. Eigenlijk kan het bij geen enkele feestelijke gelegenheid. Uitzonderingen daargelaten: bij een awardshow in de creatieve sector wordt het wel geaccepteerd. O, en doe ook even je schoenen uit tijdens de seks.

Ik wil graag eens een datingapp uitproberen, maar aangezien de keuze reuze is weet ik niet waar ik moet beginnen. Hoe weet ik welke het beste bij mij past?

Iris de B. — Haarlem
Het ligt eraan waar je naar op zoek bent. Zo levert Tinder de grootste keuze aan partners. Je moet wel veel werk steken in het selecteren van de juiste match. Wanneer het je puur om de daad gaat, kun je de app Down proberen. De eerste date is een onenightstand, dus dan weet je meteen of iemand op lichamelijk niveau bij je past. Neem jij liever het voortouw? Dan kan Bumble een goede voor jou zijn: binnen 24 uur moet de vrouw de eerste stap zetten, anders wordt de verbinding automatisch verbroken. Maar proberen is makkelijker dan studeren: test deze apps eens uit en zoek er zelf nog een aantal —er zit geheid een match bij.

Dat mannen een bierbuik kunnen krijgen door alcohol is bekend. Maar kan je als man ook dikkere borsten krijgen door alcohol?

Jan van K. — Leeuwarden
Dat kan gebeuren. Als je dagelijks meer dan 60 gram alcohol (ongeveer 1,5 liter bier) drinkt voor een langere tijd, kan dit je lever beschadigen. Je lever kan dan hormonen afbouwen, wat zorgt voor een ‘overdosis’ oestrogeen die het mannelijke hormoon testosteron onderdrukt. Daardoor zouden je borsten kunnen groeien. Ook zorgt de alcohol ervoor dat het hormoon prolactine aangemaakt wordt: de melkmotor van de vrouw. Wij geloven best dat je geen zin hebt om borsten te krijgen. Maar ach, borsten zijn niet de ergste dingen op deze wereld.

Het blijkt dat ik een latexallergie heb en daardoor kan ik geen normale condooms gebruiken. Wat zijn de beste en vooral veilige alternatieven?

Arne van D. — Mechelen
Gelukkig ben jij niet de enige. Ongeveer 2 procent van de totale populatie is allergisch, dus er zijn veel nuttige alternatieven. Diverse fabrikanten maken condooms van kunststof zoals polyurethaan of synthetische condooms zoals polyisopreen. Ben je meer van de natuurlijke producten? Dan kun je condooms gemaakt van schapendarm gebruiken. Deze zijn uitvoerig verfijnd. Er is echter een nadeel: hoewel het een betrouwbare bescherming geeft tegen zwangerschap, heb je wel nog kans op soa’s.

Wat betekent het als je lid bent van de mile-high club?

Sjors P. — Den Helder
Om lid te worden van de mile-high club, hoef je maar één taak te volbrengen: heb seks in een vliegtuig en je bent klaar. Als je een voorzichtig type bent zouden we je afraden om dit te doen. Het is onhandig, krap en niet bepaald de bedoeling. Wanneer je een avontuurlijk type bent, vragen we ons vooral af waarom je nog geen lid bent.

Knowhow
  • Adobe Stock (Africa Studio)