Onderzoek toont aan: mannen die hun steentje bijdragen in het huishouden worden beloond met seks

Tijd om die ouderwetse gender rollen de deur uit te gooien: mannen die hun aandeel in het huishouden doen krijgen daar een geweldige beloning voor terug in de slaapkamer. Hoera voor emancipatie!

huishouden

Nee, het is geen valstrik van vrouwen om het werk uit handen te geven. Er is daadwerkelijk onderzoek gedaan naar de relatie tussen seks en 'het huishouden'. Het is namelijk ook anno 2023 nog steeds een ding binnen relaties: wie doet wat in huis? En hoewel we dit misschien niet toe willen geven, doet de vrouw in de meeste gevallen vaak toch meer. Triest, maar helaas wel waar. En deze ongelijkheid kan wel eens een behoorlijke impact hebben op jullie plezier in de slaapkamer.

Onderzoeksresultaten

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het huishouden invloed heeft op het libido van de vrouw. Wanneer de mannelijke partner meer meehelpt met boenen in huis, krijgt de vrouw meer zin in seks, aldus de prognose.
Om dit vast te stellen is er onderzoek gedaan naar het energielevel van vrouwen na het doen van huishoudelijke klusjes. Het kost natuurlijk energie om al die huishoudelijke taken uit te voeren en dat betekent minder energie voor andere avonturen. Seksuele avonturen om precies te zijn.

Ongelijkheid

De reden dat jij constant rond kunt lopen met een onverzadigbare lust en zij altijd wil slapen of 'hoofdpijn' heeft, is omdat we als mannen gewoon niet genoeg doen. En nee, je nine-to-five telt in dit geval niet mee. De kans is namelijk groot dat zij óók de hele dag aan het werk is. En zo niet, dan heeft ze waarschijnlijk een aantal gillende koters om zich heen rennen die de hele dag aandacht vragen terwijl ze de was aan het opvouwen is. Dus als jij om vijf uur op de bank ploft met een koud biertje in de ene hand en de afstandsbediening in de andere - toe aan een welverdiende break - begint voor haar een tweede (of derde) baan: het wassen, boenen en poetsen van jullie gezamenlijke zwijnenstal.

Tijd om die verdeling iets gelijker te trekken. Niet alleen in het kader van emancipatie maar ook zeker voor jullie seksleven; beide hartstikke belangrijk.

Goodlife
  • Redactie Panorama
  • Adobe Stock