Geluidloos cruisen over asfalt, grind en rotsen: de eerste elektrische Jeep is meer dan een stadsautootje

De Avenger is de eerste elektrische Jeep ooit. Dat klinkt als Metallica dat plots K-Pop speelt, maar het resultaat is verrassend goed.

Jeep

Diep in Andalusië raken wij ons GPS-signaal kwijt en verdwalen we hopeloos. We komen terecht in een labyrint van landweggetjes, die gaandeweg steeds meer comfort lijken in te leveren. Asfalt wordt grind, grind wordt zand en zand wordt rotsen en misschien wel een rivierbedding. Toch worstelt ons Jeepje zich manhaftig over het grillige parcours, terwijl hij bepaald niet bedoeld is als nieuwe Wrangler. Natuurlijk, hij heeft ruime vierkante wielkasten (blijft een ijkpunt van de Jeep) en een hogere bodemspeling dan een normale middenklasser, toch gaat de 156 pk alleen naar de voorwielen. We zijn meteen blij verrast en als dit hem lukt, dan zijn drempels helemaal een eitje. Sterker nog: daar is-ie ook voor ontworpen, want de Avenger is bedacht als stadsautootje, of in hippe marketingblabla, een urban-auto.

Stil, gretig en assertief

Jeep mocht winkelen bij moederconcern Stellantis en trok meteen de modernste versie uit de schappen, die we uiteraard ook nog gaan terugzien in talloze andere modellen van dit conglomeraat. Geen probleem, want hij is stil, gretig en assertief. Handig: de bumpers zijn stootbestendig. Zo houd je bijvoorbeeld je koplampen heel als je iemand per ongeluk een parkeerkusje geeft. Wij zijn inmiddels zo gewend aan elektrische auto’s, dat we tijdens de rit niet eens letten op de actieradius, die inmiddels grosso modo stressvrij lijkt. Ook bij de Avenger, die tot 410 kilometer komt en ook nog eens snel laadt. Door een slimme indeling van de batterijen is-ie van binnen toch opvallend ruim, ook achterin. De Avenger is overigens Auto van het Jaar en terecht. Hij is leuk, inventief en zit slim in elkaar. Jeeps elektrische debuut is meteen geslaagd.

We hebben echter één kritiekpuntje: die naam Avenger. Dat bekt als een eighties B-film met Jean-Claude Van Damme.

Wil je meer auto's? Check dan de nieuwste Playboy. Hier te koop of in een winkel bij jou in de buurt. Niet alleen vind je daar de gaafste gadgets en auto's maar hij staat ook nog eens bomvol vette interviews én prachtige vrouwen. Deze maand spraken we Martin Koolhoven, Peter Schouten en Jeangu Macrooy. Waar wacht je nog op? Kopen, kopen, kopen!