Playboy tipt: deze films mag je deze maand niet missen

Het nieuwe meesterwerk van Cristopher Nolan, een onmogelijke missie voor Tom Cruise en een Barbie met een existentiële crisis: elke maand zet Playboy de drie films die je deze maand absoluut niet mag missen voor je op een rijtje.

film

Mission: Impossible Dead Reckoning

Hoeveel franchises heeft Tom Cruise tegenwoordig? We tellen er drie. Top Gun, Jack Reacher en natuurlijk Mission: Impossible, zijn meest succesvolle reeks. Dit deel (we zijn de tel kwijt) heet Dead Reckoning Part One, wat inderdaad impliceert dat er minstens nog een deel komt. Welnu, die zit al in het blik. In deze kick-off draait het (uiteraard) om het lot van de wereld, duistere krachten en Ethans demonen van vroeger. Altijd leuk. Locaties zijn ditmaal de UK, Noorwegen, de Emiraten en Rome. O ja, Part Two komt in juni 2024.

Mission: Impossible Dead Reckoning Part One draait vanaf 13 juli in de bioscoop.

Barbie

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent. Kortom, verwacht hier geen zoete filmversie van de iconische pop. Barbie komt namelijk uit de pen en lens van Greta Gerwig, die eerder al de arthouse-darling Lady Bird maakte. Niet voor niets zien we een zeer gelaagde cast met Margot Robbie (Barbie) en Ryan Gosling (Ken), die deze scherpe satire tractie geven. Vooral Kens worsteling is hilarisch en tragisch, terwijl Barbie hierna nooit weer dezelfde wordt.

Barbie is vanaf 19 juli te zien in de bioscoop

Oppenheimer

De nieuwste film van Christopher Nolan schetst in drie uur intrigerend en meeslepend het ontstaan van de atoombom, gedurende WOII. Oppenheimer draait grotendeels rond de tegenstelling tussen de personages van Matt Damon (generaal Leslie Groves) en Cillian Murphy (J. Robert Oppenheimer). De eerstgenoemde is een narcistische ijzervreter die de bommen zo snel mogelijk wil droppen, terwijl Oppenheimer zichtbaar gebukt gaat onder zijn eigen uitvinding, die dood, verderf en angst zaait. Voor mensen die nu bang zijn dat de film vooral erg politiek is, is er goed nieuws: volgens Matt Damon is Oppenheimer een spannende militaire thriller. Een echte popcornfilm, dus.

Oppenheimer is vanaf 20 juli te zien in de bioscoop.