Wie is Doutzen Kroes: Supermodel, supermens of gevallen wereldster?

In de nieuwste Playboy spraken we vier mensen die nauw samenwerkten met Doutzen Kroes en stelden de vraag: wereldster of wappie?

Doutzen

Om een goed beeld te krijgen van (voormalig?) topmodel Doutzen Kroes uit het Friese Giekerk, is het noodzakelijk om mensen te spreken die nauw met haar hebben samengewerkt. Dus geen opiniemakers die vanaf de zijlijn een ongefundeerde mening hebben en ook geen hechte vrienden, die toch niet verder komen dan wat loftrompetgeschal. En dus spraken we Victor Reinier, die samen met haar in de film Nova Zembla van Reinout Oerlemans speelde, Cécile Narinx, die als redactiechef van Elle Girl aanwezig was bij haar coverdebuut, fotograaf Edwin Smulders en cabaretier Jandino Asporaat die bevriend is met het model.

"Sterk, slim en meer dan veel mensen zien"

Om maar bij de laatste te beginnen: Hoe ziet Asporaat Doutzen? "Een ongelooflijk sterke vrouw, een ongelooflijk slimme vrouw en veel meer dan veel mensen zien. Iedereen die haar niet kent ziet alleen een mooie dame, maar vanbinnen is ze nog veel mooier. Totaal geen glamourtype". Maar hoe zit het dan toch met die complottheorieën? Asporaat: "Je moet kijken naar haar als persoon, en dan zie je een geweldig mens."

Imagoschade

Toch is niet iedereen het eens met de keuzes die het model maakt. Acteur Victor Reinier benoemt bijvoorbeeld dat ze zich "eigenaardig" heeft opgesteld in de coronaperiode. Zo schreef Doutzen tijdens de pandemie in 2020 tot tweemaal toe "bedankt coronavirus" op haar Instagram-account. Een greep uit de reacties? "Verwijder dit. Zoveel mensen zijn overleden. Dat is niks om dankbaar voor te zijn." De vraag is hoeveel invloed deze gebeurtenissen hebben gehad op haar imago.

Meer lezen over Doutzen Kroes en wie zij is volgens mensen die met haar samen hebben gewerkt? Koop dan de nieuwste Playboy, nu in een winkel bij jou in de buurt.

Reportages
  • Thomas Braun
  • NL Beeld / Patrick van Emst