Je wordt dus niet sexier na een paar goede borrels

Dat dat geen goed nieuws is begrijpen wij ook wel.

Aantrekkelijk

Helaas dames en heren, je kan je niet meer verschuilen achter de zin “ja, maar gisteravond dacht ik dat diegene écht knap was.” Dankzij een nieuw onderzoek is gebleken dat je anderen niet aantrekkelijker gaat vinden wanneer je een borrel op hebt. Dus, dat gaat niet meer op.

Onderzoek

Er is al genoeg onderzoek naar gedaan: de relatie tussen de inname van alcohol en de aantrekkelijkheid van anderen. Maar dat weerhield de onderzoekers van de Pittsburgh en het Stanford Prevention Research Center er niet van om zich er nog maar eens over te buigen.

Borrels

Dat onderzoek ging als volgt: uit een groep vrienden werden achttien paren gevormd die de opdracht kregen om de aantrekkelijkheid van verschillende mensen te beoordelen. De een kreeg wél een alcoholische versnapering (wodka met cranberrysap) in de handen gedrukt, en de anderen een non-alcoholisch drankje. De mensen die door de vrienden beoordeeld moesten werden getoond via videobeelden en foto’s. Helaas voor de mensen op de videoschermen: de wodkaatjes zorgden er niet voor dat ze aantrekkelijker waren. De conclusie die de onderzoekers konden trekken: mocht je nou denken dat je iemand aantrekkelijker vindt na een paar goede borrels, het effect is heel klein.

Eigen kracht

Dus voortaan maar beter uit je (bier)doppen kijken om er zeker van te zijn of je de persoon in kwestie de volgende ochtend ook nog zo leuk, interessant of sexy vindt. Maar dat kan je, daar geloven wij heilig in.

Goodlife
  • Manify
  • Adobe Stock