Oude koeien: oud-minnares van David Beckham stond gewoon op de cover van Playboy

De Netflix-documentaire Beckham doet wat oud stof opwaaien

David Beckham

In de Netflix-documentaire Beckham vertelt de familie en profvoetballer Beckham openhartig over de tijd dat David Beckham profvoetballer was. Hij speelde bij grote clubs als Manchester United, Real Madrid en Paris Saint-Germain. Een bestaan vol glamour en rijkdom; dat is al jaren hoe de Beckhams het doen. Toch gaat ook het leven van de voetballer niet áltijd over rozen en de moeilijke periodes worden ook in de documentaire uitvoerig behandeld. Tijd om terug te blikken op een klein stukje Playboy-geschiedenis dat verbonden is met het verleden van Becks.

Real Madrid

Het verhaal van de familie bevat wel degelijk een aantal zwarte bladzijdes, zoals de periode dat de voormalig voetballer in Madrid speelde, terwijl zijn vrouw Victoria met de kinderen nog in Groot-Brittanie woonde. "Natuurlijk hou ik van mijn gezin. Maar voetbal is alles voor me", aldus David tijdens een persconferentie van Real Madrid. Dus pakte 'Golden Balls' zijn koffers en vertrok naar de Spaanse stad. Posh Spice bleef thuis met de twee kinderen, iets waar ze toentertijd behoorlijk wat kritiek over te horen kreeg.

Meer ellende

En alsof de ellende nog niet groot genoeg was, kreeg Beckham – zo gaan de verhalen – ook nog een affaire met de Spaans-Nederlandse Rebecca. Beckham leerde model Rebecca Loos in een nachtclub in Madrid kennen. Dat klikte blijkbaar zo goed dat Loos binnen de kortste keren aan de slag ging als persoonlijke assistente van de voetballer en nanny van de kinderen. Maar in 2003 onthulde ze via de pers dat ze een verhouding had met Beckham. Dat leverde Loos vooral een hele hoop gedoe op. Ze kreeg bakken met shit over zich heen omdat ze zou liegen om het glamourkoppel uit elkaar te drijven. Maar de scandal bracht haar ook verschillende kansen, waaronder een covershoot voor ons eigen mooie magazine in 2006.

Inmiddels schiet Loos alleen nog foto's van zichzelf in yogabroeken en ingewikkelde handstands voor de gram. Ze woont in Noorwegen met haar gezin en de wilde dagen van affaires met profvoetballers lijken voorbij. En wij mogen nog jarenlang genieten van de mooie plaatjes uit 2006 – zwarte bladzijde of niet.

Entertainment
  • Netflix, Grazia, Cosmopolitan, Panorama
  • NL Beeld / Action Press