Mannen vinden moeder beter koken dan partner

Meer dan de helft van de Britse mannen vindt dat hun moeder beter kookt dan hun partner. Dat blijkt uit een nieuw onderz...

Meer dan de helft van de Britse mannen vindt dat hun moeder beter kookt dan hun partner. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.  Ruim 55 procent van de Britse mannen eet liever een maaltijd die door zijn moeder is gemaakt dan een die door zijn partner is gekookt. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Britse televisiezender Food Network UK hield onder 2.000 mannen.Driekwart van de mannen heeft wel eens ruzie gehad met zijn partner omdat hij klaagde over het eten. Ruim 30 procent vindt dat zijn moeder meer tijd en aandacht aan het koken geeft en vindt dat zijn partner te vaak een kant-en-klaar maaltijd op tafel zet.[video_ad]De helft van de mannen eist dat zijn partner hetzelfde soort eten op tafel zet als hij gewend was te krijgen van zijn moeder. Meer dan een kwart van de mannen gaat zelfs regelmatig stiekem bij zijn moeder eten, zonder dat zijn partner dit weet.

Nick Thorogood, die het onderzoek uitvoerde voor de zender, zegt in de Daily Mail: “Mannen zijn erg gehecht aan het voedsel dat ze kregen toen ze opgroeiden. Niets kan wat hen betreft de kookkunsten van hu moeder overtreffen.”