Amerikanen en hun gekke sexwetten

Als je van plan bent om naar Amerika te reizen kun je maar beter goed voorbereid zijn. Je wil je niet om gênante redenen...

Als je van plan bent om naar Amerika te reizen kun je maar beter goed voorbereid zijn. Je wil je niet om gênante redenen hoeven melden bij het politiebureau. Bijvoorbeeld omdat je in bed twee glazen wodka naar binnen hebt gegoten. Of omdat je de onschuldige ogen van een paard hebt besmet met een innig liefdesspel.

/ Niet bestemd voor paardenogen

In Massachusetts zijn ze all for buitensex. Behalve als er een paard in de buurt staat. Lig je dus te krikken in de bosjes en er komt een paardenbeest aangewandeld, dan is ’t broek ophijsen en je al excuserend uit de voeten maken. Sorry, tere paardenzielen hier.

/ Eerst flossen

Dat je op z’n minst persoonlijke hygiëne mag verwachten van je bedpartner hebben ze in Minnesota goed begrepen. Hijgt je liefje een knoflook, ajuin- of sardientjeslucht in je gezicht, dan mag je eisen dat ze even haar tanden poetst. Wel zo fair, toch? Zo’n meurend gebit is nou niet bepaald lustopwekkend. Die wet moeten we hier ook hebben.

/ Maagd in de aanbieding

Hoe je in Washington ooit je maagdelijkheid kwijt moet raken: geen idee. Je raakt ‘m aan de straatstenen niet kwijt want het is er verboden om sex te hebben met een maagd. Zelfs in de huwelijksnacht. Dan zit er niets anders op dan als keurige maagd Washington te verlaten en pas terug te keren als je wat sexskills hebt opgedaan.

/ Doornroosje

In Colorado is het niet toegestaan om een slapende vrouw te kussen. Wie deze sexwet controleert weten we niet, maar je kunt het maar beter niet proberen.

/ Zuip je klem

Laveloos in slaap donderen tijdens de sex is er in Iowa niet bij. Drie slokjes bier mag je drinken terwijl je romantisch ligt te spoonen met je vriendin. Meer alcohol is niet toegestaan. Maar nogmaals: wie controleert dat?

/ Vreemdgaan afstraffen

Voor een affaire trek je in Arkansas letterlijk het boetekleed aan. Je krijgt een bon tussen de 20 en 100 dollar als je vreemdgaat. Kun je je geweten mooi mee afkopen. Een echte barrière werpen die paar tientjes natuurlijk niet op. De woede van je vrouw komt je vast duurder te staan, daar zijn we van overtuigd.

/ Verleiding door misleiding

Aan je versiertrucjes heb je in Alabama geen moer, want daar mag je een vrouw niet verleiden ‘bij wijze van misleiding of vlijerij.’ Hangt het hele versierspel niet aan elkaar van complimenten en vlijerijen? Lijkt ons van wel. Je mag trouwens ook niet proberen om in haar broekje te komen onder de belofte van een huwelijksaanzoek. Een knipoog mag je haar wel geven, maar dat is dan weer verboden in Ottumwa.