Smartphone verwoest je sexleven

Laatst vertelden we je al dat je telefoon de grootste stoorzender is tijdens intieme momenten, maar nu wijst onderzoek u...

Laatst vertelden we je al dat je telefoon de grootste stoorzender is tijdens intieme momenten, maar nu wijst onderzoek uit dat je smartphone gewoon eigenlijk je hele leven verwoest. En als jij het even over je dag wil hebben met je liefde, ho maar. Want ze zit he-le-maal in haar mobieltje. De enige response is: 'ja hoor, ja, ja', terwijl ze niet eens met 'ja' kan antwoorden... Herken je het?

In je bubbel

Het is tegenwoordig wel een herkenbaar beeld: samen aan tafel of op de bank, met een mobiele telefoon in je handen. Geen oog voor elkaar, maar enkel voor je mobieltje waarop je je emails checkt, je appjes verstuurt en waarmee je vooral geen contact zoekt met de mensen die het dichtst bij je staan. Er is eigenlijk geen onderzoek nodig om te weten dat intieme relaties lijden onder onze digitale en virtuele leventjes, die wij er zo maar bij hebben gekregen. Liefde, genegenheid en sex zijn ver te zoeken.

Geef eens een echte zoen in plaats van een x-je

Wanneer je meer 'x'-jes verstuurt, dan dat je in het echt geeft, gaat er iets mis! Helaas gaat het voor veel van ons zo. Volgens onderzoekers vergeten wij wat echte romantiek is. We nemen tegenwoordig genoegen met op de bank televisie kijken, zo nu en dan onze telefoons checken, zonder te praten. Best oké, maar ver van gezellig of romantisch. We vergeten dat een kusje sturen naar je geliefde via een sms niet de echte zoen kan vervangen.

Vaker op Facebook, meer break-ups

Onderzoekers van de Universiteit in Missouri interviewden honderden facebook-gebruikers tussen de 18 en 82, die vonden dat er meer conflicten ontstonden met hun geliefden doordat diegene steeds meer en langer op Facebook zitten. Het blijkt dat wanneer het level van Facebook-gebruik stijgt bij de een, hoe harder het jaloezie-peil stijgt bij de ander.

Het steeds meer gebruiken van Facebook leidt ook tot steeds meer break-ups, scheidingen en vreemdgaan. ‘At first, we were answering emails from the bedroom,’ says Anne. ‘Which meant our sex life suffered. Then, my husband started working from the study next door instead. When he started texting me goodnight, instead of walking to the bedroom, I knew I was no longer a priority.’

Al het bovenstaande voorkomen?

Heel simpel. Allereerst: geen tablets, smartphones en laptops in of in de buurt van de slaapkamer en de eettafel. Laat je niet meeslepen door alle social media, je mist niks in een paar uurtjes. En bedenk voor jezelf wat belangrijker is: je partner of je emails en facebookberichtjes? Xjes sturen per email of WhatsApp mag nog steeds hoor, maar vergeet niet je geliefde die kus ook echt te geven als je thuis komt!