Naakt slapen is het beste

Geen smoesjes meer om niet in het Adam-en-Eva-kostuum in bed te stappen, het is namelijk hartstikke gezond en goed voor...

Geen smoesjes meer om niet in het Adam-en-Eva-kostuum in bed te stappen, het is namelijk hartstikke gezond en goed voor je. Weg met je pyjama en zelfs geen boxer aan in bed. Daarvan heb je een hoop profijt op allerlei gebieden.

/Work-out tijdens het slapen

Dat het voor vrouwen goed was, postten wij een tijdje terug al. Vrouwen hebben zo minder kans op infecties. Maar uit onderzoek blijkt dat er nog veel meer voordelen zijn. Je verbrandt bijvoorbeeld een heleboel calorieën door naakt te slapen. Dat komt door het volgende: wanneer wij het koud hebben schiet ons lichaam te hulp om ons warm te houden. Wanneer je naakt slaapt en je het dus misschien soms koud kan krijgen, komt ons lichaam direct in actie. Voilà, slapend rijk worden is er niks bij.

/Boost je immuunsysteem

Wanneer je het koud krijgt, kan je natuurlijk ook lekker tegen je partner aankruipen. Ook dat heeft een goede functie als we in bed liggen en naakt zijn. Huid-op-huid contact zorgt ervoor dat er een stofje vrijkomt wat goed is voor ons hart, de bloeddruk wordt er namelijk door verlaagd. Verder is het naakte huid-contact ook een boost voor je immuunsysteem. Wat wil je nog meer? Oh, dat contact helpt trouwens wel alleen als je het prettig vindt om zo dicht op iemand te slapen.

/Boost je liefdesleven

En als je zo naakt tegen elkaar aan ligt, weet je natuurlijk wel waar dat kan gaan eindigen. Een Brits beddengoed bedrijf deed onderzoek onder 1000 Britse volwassenen. Daaruit werd duidelijk dat maar liefst 57% van de naakte slapers gelukkiger zijn in hun relatie, in vergelijking met 48% van de mensen die bijvoorbeeld in pyjama slapen. Een pyjama aantrekken kan soms het signaal 'vanavond niet' afgeven. Naakte slapers hebben daar natuurlijk geen last van.

/Sneller in slaap

Om lekker in slaap te kunnen vallen, moet je lichaamstemperatuur eerst een paar graden dalen. Als je gehuld bent in allerlei kledingstukken gaat dat een stuk lastiger. Naakt slapen zorgt er dus voor dat je sneller in slaap komt. Heb je het snel koud, trek dan niet alsnog een pyjama aan. Neem een lekkere warme kruik mee in bed, dat zorgt ervoor dat je the best of both hebt: naakt slapen en toch lekker warm!