De vijf beste Rotterdamse terrassen voor deze zomer

Langzaam maar zeker stijgt het kwik tot echt terrasweer. Nu kun je natuurlijk in je eigen achtertuin of op je eigen balk...

Langzaam maar zeker stijgt het kwik tot echt terrasweer. Nu kun je natuurlijk in je eigen achtertuin of op je eigen balkon blijven zitten, maar die Radler smaakt buitenshuis nóg beter! Samen met Miss Publicity zetten wij de vijf beste Rotterdamse terrassen voor je op een rij.

/ Hudson Bar & Kitchen Rotterdam - Kunstterras door Tinus Teder

Een reusachtige spuitbus met de waarschuwingstekst ‘makes you fall in love’, Kate Hudson en de Amerikaanse vlag: het terras van restaurant Hudson op de Schiedamse Vest in Rotterdam is niet te missen. Kunstenaar Tinus Teder maakte verschillende kunstwerken op de houten banken en tafels in pop-art stijl. Het vrolijke terras van Hudson is met zijn lange banken de ideale plek om te genieten van gerechten in Amerikaanse stijl, barbites en drankjes. If you can’t stand the heat, get out of the terrace!

/ De Tuin - loungen aan de Kralingse Plas

Aan de Kralingse Plas bevindt zich één van de populairste terrassen van Rotterdam. Of je nu in de kussens ligt van de loungebanken aan het water of op het bedrijvige terras aan een tafeltje plaatsneemt: het zicht op de plas met daarachter de skyline is adembenemend. Café Restaurant De Tuin van de Vier Windstreken is al jaren een begrip in Rotterdam, en dat is mede te danken aan het prachtige terras. De Tuin heeft overigens een eigen aanlegsteiger en is dus ook per boot goed bereikbaar.

[video_ad]

Lees verder >>

Ter Marsch & Co. - aan de bruisende Witte de Withstraat

De beste burger van Nederland eet je bij Ter Marsch & Co. en bij mooi weer doe je dat natuurlijk op het terras aan de levendige Witte de Withstraat, waar altijd wel iets te beleven valt. Zorg er wel voor dat al die bedrijvigheid niet teveel afleidt van de tafel, want Ter Marsch & Co. serveert niet alleen heerlijke burgers, maar ook prachtig dry aged entrecote en heerlijke salades. Bij Ter Marsch & Co. kun je natuurlijk ook terecht voor een drankje.

/ A La Plancha - Spaanse sferen aan de Maas

Bij mooi weer legt pop-up restaurant A La Plancha visjes op de grillplaten en ontkurkt de wijn. Via de site en social media houdt Rotterdam en omstreken in de gaten wanneer het restaurant de deuren opent. De verse vis, het prachtige uitzicht op de stad en het verkoelende briesje van de Maas maken dit terras één van de mooiste plekjes om te vertoeven. A La Plancha bevindt zich op het Noordereiland, het eiland in de Maas. Reserveren kan pas vanaf tien personen, maar op een tafeltje wachten is hier echt geen straf.

/ In Den Rustwat - het best bewaarde geheim van Rotterdam

Om in de buitenlucht te genieten van de gerechten van chef Marcel van Zomeren kunnen gasten deze zomer plaats nemen op het heerlijke terras van restaurant In Den Rustwat. In de tuin van de monumentale herberg aan de Honingerdijk is het genieten van de creatieve verwennerij van chef Van Zomeren, die zich met de mooiste seizoensproducten uitleeft op zijn Big Green Egg. Oosterscheldekreeft, lamsoren, gegrilde ananas, knolselderij in een korst van zout, de mogelijkheden zijn eindeloos.