No Man's Fort – niet voor iedereen

Engeland (en de rest van het Verenigd Koninkrijk) kent natuurlijk veel kastelen, de een nog mooier en ouder dan de ander...

Engeland (en de rest van het Verenigd Koninkrijk) kent natuurlijk veel kastelen, de een nog mooier en ouder dan de ander. Sommige van deze forten zijn omgebouwd tot hotel, wat voor een onvergetelijke ervaring zorgt. Helemaal in het zuiden, op ongeveer twee kilometer van Isle of Wight, vind je een wel heel bijzonder fort/hotel.

/ Slapen in een vuurtoren

Wat gelijk in het oog springt, is de eigen vuurtoren van het No Man's Fort, dat boven de vier verdiepingen uitsteekt. Hierin bevindt zich The Lighthouse, een suite van meerdere verdiepingen met op elke etage een glazen vloer. Het hotel is een mix tussen het oude, stenen kasteel en de moderne finishing touch van Amazing Venues. Binnen is het nog veel mooier. Ondanks dat je op een piepklein niet-tropisch eilandje zit, is er genoeg te beleven. Het hotel heeft een aantal barretjes, waaronder de veelgeprezen Cabaretbar. Voor vermaak kun je ook terecht bij een van de pooltafels of je gaat een partijtje lasergamen. Het kan allemaal.

[gallery type="rectangular" size="full" ids="136845,136847"]

 

/ Bubbelen met uitzicht

Als het weer meezit (en dat is in Engeland altijd maar de vraag), ga je natuurlijk naar het dak van het fort, om daar in een van de rooftop jacuzzi’s van het 360 graden-uitzicht te genieten. Zo wordt een hotelovernachting een vakantie op zich!De sportievelingen onder ons kunnen hun hart ophalen bij de watersporten die het hotel faciliteert. Jetskiën, kajakken en kitesurfen behoren tot de mogelijkheden.

[video_ad]

/ Groot plezier, grote rekening

Er zitten twee maar’s aan het No Man’s Fort. Het voormalige fort is alleen te bereiken per boot of helikopter en een overnachting gaat je tussen de €615,- en €915,- kosten. Daar heb je een complete vakantie voor naar een wat tropischer oord dan het regenachtige Engeland. Aan de andere kant, dan zit je wel in een krakkemikkig appartement met een stel krijsende kinderen aan de andere kant van het gipsen wandje. Wij hebben onze keuze wel gemaakt.