Jude Law in Firebrand: het portret van een koning met bloed, zweet, en ...uitwerpselen?

De acteur maakte er naar eigen zeggen een waar 'spray fest' van.

Jude Law

Sommige acteurs gaan soms zo diep op in hun rol dat ze de grip op de werkelijkheid een beetje kwijtraken. Zo moest Joaquin Phoenix na de opnames van Walk the Line, waarin hij een alcoholverslaafde countryzanger speelt, daadwerkelijk inchecken bij een afkickkliniek. Maar ook Jude Law neemt zijn werk soms iets te serieus. De acteur droeg tijdens de opnames van zijn nieuwste film Firebrand een wel heel... opvallend parfum.

Henry VIII: een man met interessant aroma

Jude Law kruipt in deze historische dramafilm in de huid van Koning Henry VIII. En hoewel de Tweede Tudor-koning van Engeland sowieso geen gezellige kerel was (zijn bekendste prestatie is toch wel dat hij twee van zijn zes vrouwen ter dood veroordeelde), blijkt dat men hem letterlijk niet kon luchten. De Britse Koning had namelijk enorm last van zweren op zijn benen die ervoor zorgden dat hij vreselijk stonk. En dat, dacht Jude Law, is precies wat een goede performance nodig heeft.

Speciaal parfum

Dus zocht Law naar het perfecte parfum om zichzelf een koning van England in de 16e eeuw te wanen. Hij deed beroep op een speciale parfumeur die het perfecte aroma voor hem kon samenstellen. De geur in kwestie? Een combinatie van bloed, poep en zweet. Law legt uit aan Men's Health: "Ik las dat je Henry drie kamers verderop al kon ruiken. Zijn been was zo erg aan het rotten. Hij verborg het met rozenolie. Ik dacht dat het een geweldige impact zou hebben als ik verschrikkelijk zou ruiken."

Een impact zal het zeker gehad hebben, Jude. Een 'geweldige' impact is misschien een beetje overdreven.

Entertainment
  • Men's Health, Historiek
  • NL Beeld / Abaca Press