Zo kom je eindelijk uit die verdomde friendzone

De friendzone is als de Vegetarische Slager; we hebben er helemaal niets te zoeken. Nu maakt iedere man het wel een keer...

De friendzone is als de Vegetarische Slager; we hebben er helemaal niets te zoeken. Nu maakt iedere man het wel een keer mee (in een onbewaakt moment van verstandsverbijstering) dat we onszelf vinden in een put waar op de wanden dingen als ‘alleen als vrienden’ en ‘ik zie je niet als boyfriend material’ staan. We gooien je een touw toe waarmee je uit deze put kunt klimmen, zodat je niet eindigt als Sir Jorah Mormont, King of the Friendzone.

/ Goeie kop = goeie kans

Natuurlijk gaat het om het innerlijk, maar als je eruit ziet alsof je de laatste twee weken geen fatsoenlijke douche hebt gezien, kun je je maar beter wat dieper ingraven in de friendzone. Ook als je niet bent gezegend met de looks van mannelijk Hollywood, kan een beetje uiterlijke verzorging geen kwaad. Wissel eens van kapsel of laat je friendzonevriendin een nieuwe garderobe voor je uitkiezen (weer een smoes om een dag samen te zijn). Wie weet wat zo’n make-over teweeg kan brengen.

/ Verdrink in haar ogen

Elkaar in de ogen kijken tijdens een gesprek zorgt voor spanning en dynamiek in de interactie. Als je voortdurend wegkijkt, denkt zij dat je niet geïnteresseerd of heel verlegen bent. Verlegen mannen vindt ze ‘schattig’, maar daar heb jij natuurlijk niets aan als je wilt scoren. Onderschat nooit het belang van oogcontact bij (sexuele) aantrekkingskracht.

/ Get in touch

Let op: aanraken is iets heel anders dan aanranden. Maar wees niet bang om bijvoorbeeld (vriendschappelijk) een arm om haar heen te slaan. Aanrakingen zorgen ervoor dat de intimiteit tussen jullie verhoogt. En hoe hoger die is, hoe verder weg je bent van de f-zone.

/ Nice guys finish last

Doe niet al te veel je best om de aardige jongen uit te hangen. Dan vraag je er gewoon om om gebruikt te worden. Natuurlijk is met aardig zijn an sich helemaal niets mis, maar verlaag je niet tot dit niveau.

Lees verder >>

/ Geef tegengas

De friendzone is voor watjes. Ben jij een watje? Precies, en daarom hoef je ook niet overal ja en amen op te zeggen. Een beetje tegengas is juist wel goed voor het vrouwelijke geslacht. Je bent geen balletje waarmee gespeeld kan worden en zo hoef je je ook niet te laten behandelen. Zo ben je toch ook niet als je een relatie hebt?

/ Talk dirty

Hebben jullie het altijd maar over de struggles op het werk of nieuwtjes binnen jullie vriendenkring? Zeg de upgrade van friend naar lover dan maar vast gedag. Snij voor de verandering eens een iets pikanter gespreksonderwerp aan. Het hoeft niet altijd over sex te gaan (je wilt je niet als sexmaniak profileren tegenover haar). Zo word je een stuk spannender in haar ogen en vrouwen hebben nou eenmaal een zwak voor spannende mannen.

/ Herken de gelopen race

Je hebt meerdere actieve pogingen gedaan om uit de put der friendzone te klimmen, maar de dame in kwestie duwt je iedere keer weer terug. Dan is het hoog tijd om je waardigheid te behouden en haar af te kappen. Als zij je niet als meer wil zien dan iemand tussen vriendschap en liefde in, dan kun je beter je pijlen op iemand anders richten; een vrouw die je wel waardeert.

/ Grijp je kans

Als zij de volgende stap niet zet, waarom doe jij dat niet? Ga een keer op een date – een echte date. Of vertel haar wat je echte gevoelens zijn voor haar. In een persoonlijk gesprek, niet via de app! Gaat het goed, dan springen de vonken ervan af. Gaat het minder, nou ja, dan ben je in ieder geval een illusie armer. Het is moeilijk, maar wel de enige mogelijkheid om snel duidelijkheid te krijgen.