Stijlvol en chique: het nieuwe horloge van Certina

Het Zwitserse horlogemerk Certina heeft weer een prachtig uurwerk afgeleverd. Naast de tijd, kun je ook de maanstanden a...

Het Zwitserse horlogemerk Certina heeft weer een prachtig uurwerk afgeleverd. Naast de tijd, kun je ook de maanstanden aflezen van de DS-8 Chronograph Moon Phase. Het gebeurt niet vaak dat we een horloge tegenkomen dat zo chique en stijlvol is als dit.

/Maanfasen

Op tien uur vind je waar het horloge zijn naam aan te danken heeft: de maanfase-indicator. Hij toont de gemiddelde cysclusduur aan de bovenkant van de wijzer en de maankwartieren aan de onderkant ervan.Als je een paar uur verder bent, zie je op twee uur het wijzerplaatje met de chronograaffuncties. De 12-uursinformatie bevindt zich in een venstertje binnen de 60-minutentiming. De 60-secondentiming wordt weergegeven door de centrale secondewijzer die te bedienen is met de poussoirs aan de zijkant.

[video_ad]

/ Precidrive, DS en Superluminova

Het ultraprecieze Precidrive uurwerk zorgt ervoor dat je jaar in, jaar uit, op de tijd kunt vertrouwen. Daarnaast heeft Certina ook dit horloge weer voorzien van het zelfontwikkelde Double Securitysyteem. Dit geeft zijn klokjes uitzonderlijke stevigheid en waterbestendigheid mee te. De Moon Phase is hierdoor waterdicht tot een druk van 10 bar (100 meter).De wijzers en indexen in de geborstelde stalen kast, zijn uitgevoerd in roségoud en behandeld met Superluminova, zodat je in alle lichtomstandigheden de tijd kunt aflezen. Het saffierglas is behandeld met een anti-reflecterende coating.

/ Voor ieder wat wils

De DS-8 Chronograph Moon Phase is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Een voorbeeld hiervan is een model met een zwarte of zilverkleurige wijzerplaat en respectievelijk met een vijfrijs gepolijste roestvrijstalen band of een bruine leren band. Beide horlogebanden hebben dezelfde veilige dubbele vlindersluiting met dubbele drukkers. Het klokje heeft een vanafprijs van €765. Dit uurwerk kun je in je testament zetten!

[gallery type="rectangular" size="full" ids="137789,137791,137793"]