12 situaties die je meemaakt op vakantie met je vriendin

Nog één maand en dan barst het vakantiegeweld in alle zonnige hevigheid los. Ga je dit jaar samen met je wederhelft er e...

Nog één maand en dan barst het vakantiegeweld in alle zonnige hevigheid los. Ga je dit jaar samen met je wederhelft er een tijdje tussenuit? Dan krijg je deze 12 situaties zeker voor je kiezen.

1. Iedereen verwacht dat je op je knieën gaat

Van je vriendin tot je oma die al stiekem babysokjes breit, iedere vakantie hebben we met een zekere druk te maken. Terwijl jij de thuisblijfinformatie naar je moeder brengt, zoekt zij stiekem je koffer door op zoek naar dat ene kleine doosje.

2. Losse veters = verondersteld aanzoek

Dat brengt ons gelijk op punt twee. Als je tijdens een strandwandeling met zonsondergang ineens je veters moeten strikken, kun je erop rekenen dat je vriendin ineens naar adem hapt. En onschuldige ‘Is er iets?’ is een erg verkeerde vraag om te stellen als ze enigszins teleurgesteld overkomt omdat je geen witgouden ring tevoorschijn tovert.

3. De ruzie op de luchthaven

‘Wiens idee was het ook alweer om in zomershorts naar Schiphol te gaan?’ ‘We zijn tenminste wel op tijd, dat was vorig jaar wel anders. ‘Ja, maar dat kwam omdat jij je paspoort vergeten was.’ Vliegveldruzies zijn net als vluchtvertragingen – ze horen er nou eenmaal bij. Het beste is om er niet te lang bij stil te staan en gauw door te lopen naar de incheckbalie.

Lees verder >>

4. Bagage overpakken

Daar aangekomen gaat een van jullie (vermoedelijk je vriendin) hiermee te maken krijgen: een te zware koffer. Wat volgt is een gênant tafereel waarin een deel van haar koffer in jouw reistas gepropt moet worden. De steeds langer wordende rij kijkt ongeduldig toe en de grondstewardess laat haar plastic glimlach voor wat die is. Met een rood hoofd verlaten jullie de balie. Dat heb je ook weer gehad voor twee weken.

5. Het gevecht om de raamstoel

Het maakt niet uit hoe oud je bent en hoe volwassen je je wilt gedragen, er is altijd een stille strijd om wie er bij het raampje mag zitten. Uiteindelijk los je het op door haar de heenreis daar te laten zitten en voor de terugweg om te wisselen. Dat die terugreis een nachtvlucht is, zijn jullie heel tactisch even vergeten.

6. Dronken bekentenissen

Op vakantie is het niet de vraag of je die vierde cocktail neemt, maar welke. En wanneer jullie halfzwalkend teruglopen naar jullie hotel, lijkt dat altijd de perfecte timing om eruit te flappen dat je haar kerstcadeautje van vorig jaar niet bent kwijtgeraakt, maar hebt weggegooid. Of dat haar beste vriendin een wel erg knappe meid is. Dan is het zelfs halfzwalkend nog een lange wandeltocht naar je vakantiehuis.

[video_ad]

Lees verder >>

7. Great sexpectations

De helft van jouw koffer is gereserveerd voor een XL-lading condooms en tintelend glijmiddel en de helft van haar bagage bestaat uit sexy lingerie (wat punt 4 nog gênanter maakt). Op vakantie kunnen jullie eindelijk weer iets doen aan het door werk en stress ingedutte liefdesleven. ’s Ochtends sex, ’s middags sex, ’s avonds sex en ’s nachts gewoon nog een keer. Nu maar eens zien of je dit ook in praktijk kunt brengen, mister Durex.

8. Niks doen om het niks doen

Het lekkere van op vakantie zijn, is dat je niets hoeft. Je bent niet verplicht om elke avond te stappen, je doet wat jij wilt wanneer je het wilt. Terwijl je ’s avonds aan je derde cocktail nipt, kun je je niet herinneren dat je die dag ook maar iets hebt gedaan – op sex na. Heerlijk.

9. Romantische gebaren

Waar je thuis alleen een bloemetje meebrengt als je vriendin jarig is (of als je iets goed te maken hebt), hangt de romantiek nu overal in de zilte vakantielucht. Lange strandwandelingen, haar midden op de boulevard een gepassioneerde zoen geven, dineren bij kaarslicht, op vakantie kan alles. En natuurlijk neem je je voor om dit thuis ook vaker te gaan doen, maar jullie weten allebei dondersgoed dat daar helemaal niets van terechtkomt.

Lees verder >>

10. De vakantieruzie

Geen vakantie is compleet zonder ouderwets gekibbel en geruzie. Of het nou om het dagbesteding van je partner gaat (‘Maar de hele dag op het strand liggen is ook cultureel’) tot aan de weg kwijtraken in een onbekende stad (‘Ik zei toch dat we daar rechtsaf moesten’), de spanningen van een heel werkjaar komen er tijdens deze tweeweekse pauze uit.

11. De Hollandse meenemers

Zij kan niet zonder haar boterham met hagelslag. Jouw voorraad drop is altijd net zo snel aangevuld als dat-ie op gaat. Natuurlijk neem je deze Hollandsche waren mee, no question. Nog geen week later ben je al vergeten dat je ze in je tas hebt gestopt. Zij is verslaafd geraakt aan een ontbijtsmoothie met versgeplukt fruit en jij zit de hele dag beef jerky te snaaien. Drop? Wazda?

12. Souvenirsstruggles

Op de allerlaatste dag moeten jullie uiteraard nog wat last-minute souvernirs kopen voor het thuisfront. Dit levert spanning op als je haar ervan probeert te overtuigen dat 35 euro voor een beeldje behoorlijk overpriced is. En dat het mooie snijwerk (dat er wel erg uitziet als olifantenslagtand) echt niet door de douane komt.