National Geographic viert Around the World in 125 Years

Dit jaar viert National Geographic zijn 125ste verjaardag en trakteert het op een wel heel bijzonder cadeau. De society...

Dit jaar viert National Geographic zijn 125ste verjaardag en trakteert het op een wel heel bijzonder cadeau. De society gaf uitgeverij Taschen volledige toegang tot hun archieven om de journey of a lifetime te distilleren in drie omvangrijke delen: Around the World in 125 Years.

Met een combinatie van reizen, wildlife, wetenschap, geschiedenis, cultuur en conservatie laat NatGeo ons al 125 jaar kennismaken met de wereld om ons heen. Taschen bundelt die kennismaking in een 1404 pagina’s tellende boekenreeks waarin de toonaangevende fotografie centraal staat. De prachtige – veelal ongepubliceerde – foto’s zijn bijna net zo rijk, diep en kleurrijk als de wereld die ze laten zien.

/ Ode aan de wereld

In Volume 1 begint de reis in de Amerika’s en Antartica. In het volgende deel reizen we door Europa en Afrika om in Volume 3 te eindigen in Azië en Oceanië. Natuurlijk zou de reis niet compleet zijn zonder een collectie baanbrekende onderwater- en wildlifefotografie. Met foto’s van onder andere Steve McCurry, Frans Lanting, Joel Satore, George Rodger en James Nachtwey, haal je in één klap National Geographic’s de crème de la crème in huis.

[gallery type="rectangular" size="full" ids="138091,138089,138087,138073,138069"][video_ad]

/ Ode aan de fotografie

Naast Planet Earth, toont de bundel ook de geschiedenis en ontwikkeling van de fotografie. Van zwart-wit naar autochronen, van de Gouden Eeuw der kodachrome tot digitaal; het is niet alleen Around The World, maar ook Around the World of Photography in 125 Years.Niet alleen de fotografie maakte een ontwikkeling door. Stonden onderwerpen eerst nog lachend en poserend voor de lens, later werden dat edgier verhalen. De romantische kijk op de wereld maakte plaats voor het weerspiegelen van politieke onrust, sociale kwesties en milieubedreigingen. Zo laat National Geographic ook de wereld van nu zien.

[gallery type="rectangular" size="full" ids="138083,138085,138081,138079,138077,138075"]

 

De boekenreeks is gelimiteerd tot een oplage van 125.000 genummerde exemplaren wereldwijd en kost €399,-. Around the World in 125 Years is een culturele investering om te koesteren, te delen en door te geven aan toekomstige generaties. Als je dit jaar nog niet weet waar je naar toe wilt, besteed je vakantiegeld dan hieraan. Zo kun je op elk moment van de dag naar iedere uithoek van de wereld reizen – vanuit je luie stoel.

https://www.youtube.com/watch?v=IAianpQ5idE

https://www.youtube.com/watch?v=K0_h3AAn7Pk